V. Stoica

Ziua de ieri a venit cu încă 108 cazuri noi de infectare cu SARS Cov-2 în județul Prahova, potrivit informațiilor oficiale. O veste bună este că rata de infectare în Prahova în ultimele 14 zile nu depășește rata de 1,5 la mia de locuitori.
Județele care au trecut de acest prag sunt, după București (cu 2,28 la mie): Alba – 1,98; Vâlcea -1,98; Iași – 1,80; Bacău – 1,72; Teleorman – 1,62; Neamț – 1,62 și Vaslui – 1,59.
Dintre cazurile noi de infectare din Prahova, Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un focar la Primăria Târgșoru Vechi, acolo unde zece persoane (dintr-un total de 53) au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost suspendată încă din data de 02.10.2020, când au apărut primele buletine cu rezultate pozitive la infecția cu SARS-CoV-2, toate operațiunile derulându-se doar online. Angajații infectați au fost izolați, iar contacții direcți au fost carantinați. Între timp, a fost realizată și dezinfecția întregii instituții.
La Spitalul Orășenesc Urlați, activitatea secției de Medicină Internă și de la Camera de Gardă este, momentan, sistată din cauza confirmării cu noul coronavirus a cinci cadre medicale (un medic și patru asistente). Pacienții din secția amintită au fost externați. Potrivit conducerii unității medicale, au fost realizate, în total, 29 de teste, urmând ca pe parcursul zilei să sosească și alte rezultate. În vederea reluării cât mai curând a activității, comitetul director al spitalului se va întruni pentru a găsi soluții în acest sens. Persoanele infectate au fost izolate, contacții direcți au fost carantinați, iar în unitatea medicală se realizează procedurile de dezinfecție.