Toate cele trei echipe prahovene din Liga a III-a sunt implicate, în runda a cincea a seriei a cincea din Liga a III-a, în dueluri contra unor formații din zona Covasna / Harghita, unde predomină etnicii maghiari. Adică echipe organizate, cu potențial financiar peste media acestui eșalon, cu sprijin local, cu condiții și infrastructură bune sau chiar foarte bune pentru eșalonul trei! Așa e la alții, la ”ei” se poate…
Pe rând,așadar, iată partidele formațiilor noastre:
Astăzi, Astra 2 are parte de un duel al echipelor ”satelit”, mergând să dea piept cu Sepsi 2 Sf. Gheorghe, echipă admisă în Liga a III-a prin prisma solicitării făcute de clubul de Liga I, ”pentru completarea locurilor”. Cum Liga I are săptămână de pauză, este de așteptat ca ambele grupări să folosească fotbaliști ”din anturajul” primelor echipe, astfel că poate rezulta un duel interesant.
Tot astăzi, echipa revelație a primei treimi a turului, CS Blejoi, formație ajunsă pe locul secund în ierarhia la zi, merge la Odorheiul Secuiesc pentru un duel cu AFC Odorhei, elevii lui Răzvan Vlad având prestații consistente, cu doar un singur eșec (chiar împotriva liderului Corona, singura formație fără vreun punct pierdut). Cum și formația din Odorhei are ceva ”stabilitate” și șase puncte în clasament, este posibil un meci interesant, de asemenea Blejoiul sperând că va reuși ceea ce a reușit ”vecina” CSO Plopeni, care a câștigat această deplasare, în chiar debutul acestui eșalon.

Plopeniul speră să revină ”acasă”

Mâine, CSO Plopeni, formație care a adunat șase puncte din deplasare, până acum, speră să ia primele puncte și ”acasă”, la propriu, în meciul cu KSE Târgu Secuiesc. După ce primul joc, considerat pe teren propriu, cel cu AS SR Brașov s-a jucat la Blejoi, prin amabilitatea colegilor de eșalon, pentru că arena ”Gheorghe Șilaev” nu a fost omologată pentru a găzdui meciuri la acest nivel, astăzi se va încerca o nouă ”acțiune” de omologare din partea Federației Române de Fotbal, după ce, ieri, ”factorii responsabili” s-au reîntâlnit pentru a constata dacă s-au pus la punct problemele semnate inițial și, în sfârșit, plopenarii să beneficieze de reușita promovării așa cum se cuvine, în propriul ”bârlog”.
Toate partidele vor începe la orele 15,00.