V. S.

În Prahova au fost raportate ieri 65 de noi cazuri de coronavirus, ajungând astfel la un total de 5950 de îmbolnăviri cu SARS Cov-2 de la începutul pandemiei. Alte 20 de persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv la o nouă testare.
Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova și Spitalul Orășenesc Sinaia, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unității sanitare de pe Valea Prahovei, trei medici și opt asistente au fost identificați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2.Directia Economica Primaria Campina
Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activității, pentru următoarele 14 zile, în Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul Ati, Blocul Operator și Compartimentul Endoscopie. Au fost realizate externarea și transferul pacienților către alte unități medicale. Personalul infectat a intrat în izolare, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți și carantinarea acestora. Restul activităților spitalului se desfășoară în program și ritm normal.
Pe de altă parte, de ieri, Direcția Economică a municipiului Câmpina are activitatea suspendată.
Din cauza faptului că, în cadrul instituției, trei persoane au avut confirmarea infecției cu Covid-19, a fost luată măsura închiderii întregii instituții, a dezinfecției încăperilor acesteia și a supravegherii întregului personal, contacți direcți și nu numai, de către DSP Prahova.
Așadar, activitatea va fi suspendată în mod normal, până luni, 5 octombrie, însă decizia finală va fi luată în funcție de evoluția situației, transmit reprezentanții Primăriei Câmpina, după cum au anunțat reprezentanții Primăriei Câmpina.