• Un autobuz s-a răsturnat pe DN1, 10 victime ajungând la spital!
• În Ploieşti, un microbuz cu preşcolari, implicat într-un eveniment rutier

 

F. T.

Într-un interval de nici cinci ore, în Prahova s-au înregistrat ieri două accidente în care au fost implicate mijloace de transport cu călători, în urma cărora mai multe persoane au ajuns la spital sau au fost asistate medical la faţa locului.
Astfel, ieri dimineaţă, în jurul orei 6,20, trei ambulanţe SMURD, o autospecială de transport personal şi victime multiple, precum şi un echipaj de descarcerare au fost concentrate pe DN 1, ca urmare a producerii unui accident în zona trecerii la nivel cu cale ferată de la Movila Vulpii, la km 69 +900. De asemenea, echipaje ale poliţiei, precum şi personal din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) au ajuns la locul evenimentului.
Potrivit poliţiei prahovene, un autobuz condus de către un şofer în vârstă de 57 de ani, care se deplasa pe banda a doua a sensului de mers Braşov – Ploieşti, la km 69+900 (în zona localităţii Păulești) a acroşat separatorii de sens, după care s-a răsturnat pe partea dreaptă, ajungând pe banda întâi.
În autobuz se aflau navetişti. Traficul a fost blocat în totalitate pe banda întâi, mulţi dintre participanţii la trafic preferând să ocolescă zona pe ruta prin Băicoi – Găgeni – Păuleşti – Ploieşti. De altfel, la ora 9, a dimineţii de ieri, chiar şi în Băicoi aproape că se circula bară la bară!
Şi inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova a emis un comunicat de presă în legătură cu evenimentul rutier de ieri, precizând: „Nouă persoane au fost transportate de urgență la spital, în urma unui accident rutier în jurul orei 06:20, pe DN1 în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată de la Movila Vulpii. Un microbuz cu navetiști a intrat în separatorii de sens, iar în urma impactului s-a răsturnat pe partea dreaptă. Toate cele 14 persoane implicate au fost evaluate medical, iar 9 femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Ploiești, prezentând diferite traumatisme. Ceilaţi pasageri au fost evaluaţi medical la locul intervenției, aceştia refuzând să fie duse la spital”.
În cel de- alt doilea eveniment rutier a fost implicat un microbuz care transporta 11 copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, accidentul producându-se pe strada Zidari, din Ploieşti, în jurul orei 10, 45. Potrivit unui comunicat aI ISU Prahova, unul dintre copii a suferit un atac de panică, iar şoferul microbuzului a ajuns la spital… Era ora 11 a zilei de ieri… Suficiente accidente, suficienţi răniţi…
Iar şirul accidentelor speram noi să se oprească aici, iar la ora la care citiţi aceste rânduri să nu fi rămas doar o speranţă!