În data de 13 noiembrie, echipa națională de baschet masculin se va reuni la București în vederea celor două partide din calificările FIBA EuroBasket găzduite de Valencia. Selecționerul Tudor Costescu și antrenorul secund Nenad Markovic au convocat 11 jucători pentru un cantonament de zece zile în Capitală, printre sportivi regăsindu-se şi ploieşteanul Bogdan Popa, care a semnat, în această vară, cu BCM U Piteşti.
Naționala României se va deplasa spre Valencia cu un record de 0-2 la general în grupa de calificare, după ce a pierdut acasă cu campioana mondială Spania și în deplasare cu Israel. În Peninsula Iberică, „vulturii” vor juca împotriva Poloniei (28 noiembrie) şi Spaniei (30 noiembrie).
Lotul de jucători convocat pentru reunirea de la Bucureşti este următorul: Lucas Tohătan, Tudor Gheorghe, Kristopher Richard, Mirel Dragoste, Nandor Kuti, Tudor Fometescu, Marcu Badiu, Dragoș Diculescu, Mihai Măciuca, Bogdan Nicolescu, Bogdan Popa, Ionuț Berceanu, Emanuel Cățe, Alexandru Olah, Rareș Uță.
De menţionat că, ţinând cont de situaţiile neprevăzute cauzate de pandemia de Covid-19, dar şi de posibilele accidentări uzuale, următorii jucători au fost trecuţi de către stafful tehnic al echipei naţionale pe lista lărgită trimisă catre FIBA: Cătălin Baciu, Ştefan Grasu, Giordan Watson, Tudor Gîrbea, Iulian Orbeanu, Edward Petrescu, Bogdan Ţibîrnă, David Vida şi Radu Vîrnă.
După stagiul de pregătire de la Bucureşti, „vulturii” vor decola spre Valencia pe 23 noiembrie.