V.Stoica

Drumul județean 101S, care face legătura între comunele Valea Doftanei și Secăria, va intra în reparații, într-o zonă în care este nevoie de refacerea suprastructurii și de punerea în siguranță a acestei căi de comunicație rutieră.
Consiliul Județean Prahova a lansat procedura de achiziție pentru lucrările de reparații care ar urma să aibă loc în 13 puncte, pe raza satului Teșila, din Valea Doftanei.
Drumul județean DJ 101S, care începe de la Comarnic (din DN1), trece prin Secăria și ajunge la Valea Doftanei, are o lungime totală de aproape 15 kilometri și a fost modernizat, fiind una dintre arterele rutiere cu cel mai nou asfalt din județul Prahova. Însă, în urma precipitațiilor abundente din prima jumătate a lunii iunie 2020, pe unele porțiuni ale drumului s-au produs unele tasări ale părții carosabile, cu lățimi și adâncimi diferite. În vară, când a fost întocmit procesul-verbal de constatare a porțiunilor afectate de precipitațiile abundente, au rezultat 13 porțiuni cu tasări ale drumului.
Practic, este vorba despre zone care, cumulat, au o lungime totală de circa 310 metri afectați de ploile torențiale și torenți, unde se va interveni pentru refacerea structurii drumului.