Hipodromul Ploieşti a fost, duminică, gazda unei noi reuniuni hipice oficiale, în cadrul căreia au avut loc cinci curse de trap, cu principal eveniment Premiul de viteză – una dintre cele cinci curse clasice ale anului.
A fost, de altfel, cursa care a şi închis evenimentul, fără a oferi, însă, spectacolul aşteptat, pentru că favoritul Gailuron de Bellen, condus de Adrian Marciu, n-a avut emoţii în a se impune, chiar dacă Speedy Nobel a lăsat, la un moment dat, impresia că i-ar putea pune ceva probleme. Interesant și timpul – sub 1 min. și 20 sec pe kilometru, un timp competitiv pentru cursele de pe Hipodromul Ploiești.
A fost, din nou, ”ziua lui Adi Marciu”, care a reușit nu mai puțin de 4 victorii din 5 posibile, doar a doua alergare din program revenind unui alt driver (Bădiceanu Bogdan, cu Gabriela BD)!
În celelalte curse de trap ale zilei, s-au impus Kansas (Premiul Orologiu), Gabriella BD (Premiul Potir), Unipress (Premiul Perjar, trăpaș aflat la prima cursă pe Hipodromul Ploiești, importat din Ungaria chiar înaintea reuniunii – proprietar Ionuț Velicu) şi Dona Pilar (Premiul Tineretului – Fortuna Silver).
Următoarea reuniune oficială de pe Hipodromul Ploieşti este programată duminică, 11 octombrie, şi va avea ca principal eveniment Premiul Agriculturii.