F.T.

Personalul silvic reamenajează, în prezent, traseul tematic de educație forestieră „Pădurile din Parcul Natural Bucegi”, pe porţiunea de acces Bușteni-Cascada Urlătoarea.
Potrivit unei postări pe Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA, „acest traseu este unul din cele mai frecventate din aria protejată, el putând fi parcurs tot timpul anului. (…) A fost realizat în anul 2014, prin proiectul “Optimizarea managementului vizitatorilor prin completarea infrastructurii de vizitare în Parcul Natural Bucegi-sit Natura 2000”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” – Axa Prioritară 4, dar în urma fenomenelor meteo extreme (vânturi foarte puternice, de peste 200 km/h) (…), mare parte dintre panourile informative au fost distruse.
Scopul amenajării acestui traseu tematic este de a asigura o bună informare și conștientizare în rândul vizitatorilor, suport pentru activități educative şi promovarea unui turism durabil.
Pe raza parcului sunt amenajate 52 de trasee turistice, pe patru magistrale, care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre, precum și cruce albastră”.
Parcul Natural Bucegi este unul dintre cele 22 de parcuri administrate de către Regia Națională a Pădurilor, având o suprafaţă de aproximativ 32.000 de hectare, dintre care 21.500 de hectare sunt acoperite de păduri.

Foto: Alexandru Colțoiu, Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi