Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploieşti 1-1 (1-1)

Stadion: ”Pandurii” – Tg. Jiu. Marcatori: Paraschiv (9)/Meijers (28).
Viitorul: Bodea – Prejmerean, Oros, Baican, Copaci – Mitrică (78 Lungu), Lixandru (87 Trancă), Chiorean, Dragu (90+1 Misăraș) – Paraschiv (67 Ludușan), Pauchici (78 Gârbiță). Antrenor: Flavius Stoican.
FC Petrolul: Cebotari – Mendoza, Răuță, Meijers, Țicu – Roige (70 Matiș), Lax (70 Ekollo), Salifu, Vajushi (15 Saim Tudor) – Iovu (46 Bratu), Balint (70 Buhăescu). Antrenor: Viorel Moldovan.
Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).
Observatori: Andrei Ioniță (București) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).
Jucătorul meciului: Oros.

Petrolul a trebuit să se mulțumească şi cu o remiză în deplasarea de la Târgu Jiu, 1-1 în partida cu Viitorul Pandurii. Gazdele au deschis scorul prin Paraschiv (9), „lupii” egalând prin Meijers (28), acesta fiind și rezultatul final. Și, ceea ce părea că poate fi o deplasare facilă, pentru o specialistă a deplasărilor, așa cum este considerată gruparea petrolistă, s-a dovedit a fi un ”spectacol” chinuit, în fața unei echipe gazdă condusă de fostul tehnician de la Petrolul – Flavius Stoican (parcă, la Ploiești, nu era așa… ”inspirat”), Viitorul Pandurii reușind o remiză în condițiile în care a avut și mai mulți jucători absenți din cauza Covid-19…
Cu multe schimbări în primul „11”, portarul Cebotari și juniorul Leonard Iovu fiind la debutul absolut în tricoul „galben-albastru”, în vreme ce Salifu a bifat cea dintâi prezență ca titular, petroliștii au avut, totuși, un start ezitant în partida disputată pe noua arenă din Târgu Jiu. E drept, au avut prima ocazie importantă a meciului, atunci când Balint (7) a fost blocat, în fața porții, de către veteranul Oros, dar, mai apoi, au avut o bună bucată de timp în care nu s-au regăsit, iar amfitrionii au profitat din plin.
Paraschiv (9) l-a surprins pe Cebotari cu un șut din afara careului și a deschis scorul, după care gorjenii au mai avut câteva șarje ofensive prin care au fost foarte aproape de golul doi. Din fericire, Viitorul n-a reușit să se desprindă, lăsând, astfel, loc revenirii „lupilor”, care s-a produs aproape de finalul primei jumătăți a jocului. Atunci, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Nir Lax, fundașul central olandez Bart Meijers (27) s-a înălțat și a reluat cu capul, de la 8-10 metri, plasând balonul lângă bară, în colțul din dreapta lui Bodea: 1-1 și se părea că se reintră în ”grafic” pentru 3 puncte.

Moldoveanul Cebotari - un nou debut extern pentru Petrolul, varianta 2020-2021
Moldoveanul Cebotari – un nou debut extern pentru Petrolul, varianta 2020-2021

Elevii lui Moldovan au început mai sigur partea a doua, mutând jocul în jumătatea adversă. Presiunea s-a intensificat pe măsură ce s-au scurs minutele, dar Meijers (73 – lovitură de cap, de la 8 metri, reținută de portar), Matiș (74 – reluare din marginea careului mic, poziție excelentă, alături de poartă), Răuță (82 – lovitură de cap, după corner de pe dreapta, la care Bodea a reușit să respingă de sub transversală) și Matiș (85 – șut din unghi închis, lateral dreapta, peste transversală) n-au izbutit să modifice tabela de marcaj. De remarcat, din nou, o intrare ”riscantă” a lui Vali Balint, atacantul petrolist scăpând de o nouă eliminare, capitol la care chiar ar trebui să fie mai atent.
Ultimele minute s-au jucat cu formația gazdă masată, practic, în propria suprafață de pedeapsă, dar golul izbăvitor n-a venit, petroliștii trebuind, astfel, să se mulțumească doar cu un punct dintr-o deplasare ce s-a dovedit a fi, până la urmă, mai dificilă decât părea.
După acest joc, „lupii” vor avea o pauză de două săptămâni, în condițiile în care meciul din runda următoare, cu CSM Slatina, de pe „Ilie Oană”, a fost amânat pentru data de 28 octombrie. Astfel, următoarea confruntare de campionat va fi tot în deplasare, la Recea, în weekend-ul 16-18 octombrie.

Deşi nu jucase de luni bune şi se apropie de vârsta...  pensionării, Oros a rezistat vedetelor petroliste
Deşi nu jucase de luni bune şi se apropie de vârsta… pensionării, Oros a rezistat vedetelor petroliste

Declaraţii după joc:

Viorel Moldovan: ”Echitabil sau nu, cert este că ne-am propus altceva de la acest joc și nu am reușit să obținem cele trei puncte. Până la urmă, nici prestația noastră nu a fost ceea ce ne-am propus. Am fost destul de confuzi, nu am găsit soluții în ofensivă, am fost haotici în joc. Asta este, până la urmă. Sunt două puncte pierdute pentru noi în cursa promovării. Ce putem face decât să profităm de această întrerupere, pentru că noi nu vom putea să jucăm cu cei din Slatina și să ne punem la punct din punct de vedere fizic și să fim mai bine. Suntem o echipă nouă, practic. Suntem o echipă construită de la zero. Astăzi s-au văzut anumite carențe la unii jucători. Vom vedea. Până la urmă sunt puncte pe care trebuie să le câștigi, pentru că joci doar un singur meci și trebuie să acumulezi cât mai multe puncte, ca la finalul acestui sistem să fii în play-off”.
Flavius Stoican: ”Atitudinea jucătorilor m-a deranjat. Mi s-au părut, așa, puțin pe vârfuri. Atunci când joci pe vârfuri nu ai cum să câștigi. Sincer, așteptam mult mai mult de la ei, mai ales după jocul pierdut acasă cu Călărașiul. Așteptam o reacție de orgoliu, o reacție de caracter. Asta le-am și spus, să recuperăm punctele pierdute acasă”.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)