F.T.

Poliţia prahoveană a anunţat  că, în urma probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a persoanei care a utilizat fără drept o armă neletală, în  altercaţia din după-amiaza zilei de  luni, altercaţie în urma căreia doi minori au ajuns la spital.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii IPJ Prahova  mai precizează faptul că „polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și două infracțiuni de lovire sau alte violențe”.

Reamintim că, în  data  de 6 octombrie a.c., în jurul orei 13, 30, oamenii legii au fost anunţaţi că  într-un parc  din zona străzii George Topârceanu din  Ploieşti a avut loc un scandal  în care au fost implicaţi mai mulţi tineri, fiind  folosit şi un pisol cu bile.  La locul  indicat, poliţiştii  au  găsit doi tineri,  cu vârstele de 16 şi, respectiv,  17 ani, se pare elevi ai Liceului UCECOM Ploieşti, cu leziuni cervicale şi traumatisme craniene.  Aceştia au fost transportaţi  cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La  câteva ore după  incident, au fost prinşi şi conduşi la sediul poliţie alti cinci minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, unde au fost audiaţi. Cel care a folosit pistolul a fost reţinut.