FC Petrolul Ploieşti – U Craiova 1948 0-1 (0-1)

Marcator: Baeten (12).
FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Ekollo (62 Balint), Lax – Bratu (62 Constantinescu), Roige (cpt) (87 Botic), Diarra (87 Saim Tudor) – Buhăescu (73 Beleck). Antrenor: Viorel Moldovan.
U. Craiova: Popa – Negru, Paramatti, Diallo, Huyghebaert – Albu – Vl. Pop, Baeten (68 Stoenac) – Cl. Bălan (cpt), Compagno (59 Raicea), Răducanu (86 Ciolacu). Antrenor: Dumitru Vasilică.
Au arbitrat: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași).
Observatori: Marian Lumânare (București) și Dan Jiga (Bistrița).
Jucătorul meciului: Baeten

Petrolul a pierdut, din nou, pe teren propriu! Devine… obișnuință, din păcate, iar după ce te-a bătut Farul și Călărași, să te bată și Craiova chiar nu prea ar trebui să mire, nu?
Și, totuși… Etapele trec, eșecurile se adună, jocul nu merge, iar Petrolul pare a avea o strategie de Turn Babel!
Petrolul continuă să risipească puncte pe teren propriu, suferind cea de-a treia înfrângere de pe „Ilie Oană” din acest sezon, însuși obiectivul calificării în play-off fiind de analizat atent. A fost 0-1 cu U Craiova, lidera ierarhiei impunându-se grație golului lui Baeten (12), la capătul unui meci în care „lupii” au irosit o lovitură de pedeapsă, prin debutantul Beleck (83)!
Nimic nu s-a legat în jocul elevilor lui Viorel Moldovan la revenirea pe „Ilie Oană”, într-un meci cât se poate de important, împotriva primei clasate, U Craiova. E drept, Diarra (9) a avut o primă șansă de gol, trimițând cu capul, din mijlocul careului, pe lângă poarta adversă, dar, imediat, a venit golul de generic al lui Baeten (12), mijlocașul oltenilor șutând, de la aproape 30 de metri, imparabil, în vinclul din stânga lui Kitanov!
A fost golul de care oaspeții au avut nevoie pentru a juca, mai apoi, totul pe cartea unei defensive perfecte, tactica craiovenilor fiind ușurată și de dificultățile pe care „lupii” le-au avut pe faza de construcție. Mingea a ajuns anevoios în preajma buturilor apărate de către Popa și, în consecință, ocaziile au lipsit, astfel că, după 45 de minute, U conducea pe tabela de marcaj, obligându-l pe Viorel Moldovan să regândească, la pauză, tactica echipei sale.
Însă, din păcate, și după reluare scenariul a fost același, cu atacuri sterile din partea petroliștilor, ușor de neutralizat de defensiva adversă. Craiova a fost aproape să se desprindă la lovitura liberă bine executată de către Albu (58), dar Kitanov a intervenit salvator, iar finalul a adus și primele ocazii clare ale petroliștilor: Diarra (77) a șutat imprecis din șase metri, apoi Beleck (78) nu a putut să marcheze la debutul în tricoul „lupilor”, ratând, din marginea careului mic, după o centrare venită, de pe stânga, de la Țicu.
Petrolul a avut șansa să revină pe tabelă cu șapte minute înainte de final, atunci când „centralul” Ionuț Coza a dictat o lovitură de pedeapsă inexistentă la duelul dintre Paramatti și Balint. Beleck și-a așezat mingea la punctul cu var, a șutat în stânga lui Popa, acesta plecând în dreapta, dar mingea a lovit rădăcina barei și a revenit în teren, fără ca vreunul dintre jucătorii ploieșteni să profite și să o reia în plasă!
S-a terminat, astfel, 0-1, Craiova revenind pe prima treaptă a podiumului, în vrmee ce, după acest joc, formația ploieşteană rămâne în afara zonei de play-off, ocupând poziția a șaptea, cu un total de 10 puncte.