V. Stoica

Despre municipiul Ploiești se cunoaște faptul că se află printre cele mai poluate localități urbane din România, dar și că duce lipsă de suprafața de spațiu verde care ar trebui să revină pe cap de locuitor.
Municipalitatea ploieșteană este pregătită să cheltuiască un milion de lei pentru inventarierea spațiilor verzi din oraș și transpunerea acestora într-o hartă digitală.
Conform Primăriei Ploiești, elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi urmărește protecţia si conservarea spațiilor acestora, regenerarea, extinderea, ameliorarea compoziţiei şi a calităţii spaţiilor verzi, elaborarea și aplicarea unui complex de măsuri privind aducerea și menţinerea spațiilor verzi “în starea corespunzătoare funcţiilor lor”, precum și identificarea zonelor deficitare și realizarea de lucrări pentru extinderea suprafeţelor acoperite cu vegetaţie.
În registru ar trebui să apară informații detaliate privind vegetația existentă pe domeniul public și privat al municipiului Ploiești, respectiv speciile, numărul și tipul de arbori, dar și starea în care se află aceștia.