F.T.

Aproximativ 660 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat, joi, razii pentru verificarea respectării măsurilor anti-Covid, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în judeţ.
În acest context, atenţia oamenilor legii a fost concentrată pe modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, cu precădere în zona centrelor comerciale, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, ”în cadrul activităților au fost controlate 341 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante,terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 1356 persoane și verificate 586 autovehicule (dintre acestea 265 mijloace de transport public în comun).
O atenţie specială a fost acordată modului în care societățile comerciale aplică măsurile de împiedicare a riscurilor de răspândire a virusului SARS -COV- 2 în spațiile închise sau deschise, respectiv purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.
Au fost controlate 71 societăți comerciale, fiind aplicate în total 84 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 14.670 de lei. Dintre acestea, 55 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 28 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, iar o sancțiune pentru fapte de natură economică”.
Poliția prahoveană avertizează că astfel de verificări vor continua şi în zilele următoare, făcând precizarea că „astfel de acţiuni au, în special, un caracter preventiv și aduc în atenția cetățenilor necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică”.