F. T.

Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, comisarul şef Marian Iorga, a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS-COV-2, la data de 30 noiembrie a.c., anunţă reprezentanţii instituţiei.
Din fericire, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei prahovene, „în ceea ce privește starea de sănătate (a acestuia – n.n.), aceasta este stabilă, aflându-se în izolare la domiciliu. Atribuțiile de serviciu au fost preluate de adjunct al șefului inspectoratului, comisar șef de poliție Mihai-Ginel Preda. Activitatea s-a desfășurat normal, fără probleme”.
Din nefericire, după cum se menţionează într-un comunicat al Compartamentului Informare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, în contextul în care în perioada 5 – 18 decembrie 2020, în Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina se desfășoară sesiunea de absolvire a seriei de elevi februarie – decembrie 2020, unii dintre candidaţi au fost depistaţi pozitiv!
„Premergător începerii probelor de examen, toți cei 761 de elevi/candidați înscriși la sesiunea de absolvire au fost testați pentru Covid-19, cu testul rapid. În urma testării, 11 dintre candidați au fost depistați pozitiv Covid-19. S-a luat imediat măsura izolării acestora în spațiile special amenajate de la nivelul școlii de poliție sau la domiciliu, în funcție de situație.
Ulterior, au fost efectuate și teste PCR, prin autoritatea Direcției de Sănătate Publică Prahova și Direcției de Sănătate Publică Olt, care, de asemenea, au fost declarate pozitiv Covid-19.
În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că mai sunt 8 elevi/candidați, contacți direct ai celor depistați pozitiv.
Pentru cei 19 elevi/candidați a fost dispusă măsura izolării/carantinării, fiind informate direcțiile de sănătate publică din județele de domiciliu ale acestora.
Pentru aceștia din urmă, urmează a fi organizată o sesiune specială de absolvire, în cel mai scurt timp, respectându-se perioada legală de izolare/carantinare, în condițiile prevăzute de legislația actuală.
Conducerea școlii menține permanent legătura cu elevii, aceștia urmând a fi repartizați în urma sesiunii speciale de absolvire” (informare IPJ Prahova).