Cu rezultate mult peste așteptări în eșalonul secund, după ce a fost preluată de prahoveanul Nae Constantin, Fotbal Club Comuna Recea petrece vacanța de iarnă în mare incertitudine. Inclusiv contractul tehnicianului din județul nostru s-a încheiat, iar șansele de a fi prelungit, în ciuda faptului că echipa este ”pe linia de plutire”, sunt foarte mici, principala problemă fiind finanțarea echipei!
Fotbal Comuna Recea nu va mai beneficia de sprijin financiar din partea Consiliului Local Recea (echipa va beneficia în continuare doar de anumite facilități, precum întreținerea stadionului, costurile deplasărilor, baremurile arbitrilor și observatorilor), și riscă să nu mai primească finanțare nici de la autoritățile județene, începând cu perioada imediat următoare, din 2021! ”Au fost probleme foarte mari, s-au achitat doar ”jumătăți de salarii”, iar echipa nu va mai putea continua în acest mod. Fotbalistic, nu regret experiența avută, dar nu se va putea continua în aceleași condiții sau, mai bine zis, cu atâtea lipsuri la capitolul condiții. În ciuda problemelor, am făcut câteva meciuri bune, chiar foarte bune, ultimul joc oficial, acel 1-1 de la Turris Turnu Măgurele, fiind un exemplu concludent”, spune Nae Constantin, care nu este în vacanță, zilele acestea pregătind susținerea examenului pentru obținerea ”Licenței PRO”, cea mai importantă calificare profesională pentru antrenorii de la noi din țară.

”Elev” la Astra

Nae, fost fotbalist la Florești, Petrolul, Astra, Rapid sau FC Brașov, a fost oaspetele clubului Astra, unde a jucat o perioadă bună, pentru a efectua stagiul profesional impus de Școala Federală de Antrenori, care se desfășura, de obicei, în străinătate, dar care, din cauza pandemiei, s-a ”mutat” la cluburi din Liga I.
Alături de rapidistul Nicolae Grigore (noul antrenor al giuleștenilor) și de Andrei Erimia (tehnician la Progresul Spartac), Nae a asistat la antrenamentele conduse de Eugen Neagoe, la fel cum se întâmplase, acum câteva săptămâni, și cu Marius Măldărășanu, Vali Negru și Nicu Croitoru, pregătirile echipei din ”9 Mai” fiind preferate de mulți tehnicieni aflați la cursurile de obținere a Licenței ”PRO”.
Iar după absolvirea cursului, rămâne de văzut ce va urma, din punct de vedere profesional, pentru acesta!