F.T.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanţii Ocolului Silvic Ploieşti amintesc despre una dintre tradiţiile specifice româneşti. Şi anume: „Se spune că, dacă mănânci pește în noaptea dintre ani, vei trece prin anul care vine ușor ca pestele prin apă, iar noi recomandăm consumul peștelui cât mai proaspăt.
De aceea, dacă sunteți din Prahova sau vă aflați în trecere, vă așteptăm la Păstrăvăria Moara Domnească, de unde puteți cumpăra păstrăv autentic românesc, care este superior păstrăvului capturat și refrigerat, provenit din alte țări europene. Prețul unui kilogram este de 25 de lei”.
De asemenea, sunt amintite şi beneficiile consumului de păstrăv autohton, printre acestea numărându-se: carnea de păstrăv este bogată în Omega 3 și nutrienți, echilibrând dieta bogată în grăsimi din perioada Sărbătorilor de Iarnă; păstrăvul produs la Moara Domnească crește în semilibertate, în bazine doar parțial betonate, cu suprafețe generoase și cu aport de hrană naturală.
Păstrăvăria Moara Domnească este situată între localitățile Pietroșani și Râfov, iar telefonul de contact este 0745 076 630”.
Şi încă un „amănunt”: Romsilva – Direcţia Silvică Prahova produce, în fiecare an, aproximativ 15 tone de păstrăv.