Echipele naţionale de volei ale României şi-au aflat adversarele din grupe la ediţia 2021 a Golden League, competiție anulată în 2020, din cauza pandemiei.
Echipa naţională masculină, în cadrul căreia a evoluat și ploieșteanul Liviu Cristudor, pe postul de libero, a avansat în Golden League, în 2019, după ce a câștigat Silver League (în foto). La ediția din 2021, reprezentativa tricoloră a fost repartizată în Grupa B, alături de o fostă câștigătoare a competiției, Olanda, precum și de Ucraina şi Slovacia. Meciurile se vor juca sub formă de turnee pentru calificarea în faza finală. Primul turneu va fi găzduit de Olanda, între 28 și 30 mai 2021, iar al doilea – de Ucraina, între 4 și 6 iunie 2021.
În celelalte grupe au fost repartizate următoarele echipe: Belgia, Estonia, Letonia, Spania (Grupa A); Turcia (câștigătoarea ediției precedente, din 2019), Belarus, Cehia, Portugalia (Grupa C).
La feminin, România va juca în Grupa A, alături de Azerbaidjan, Franţa şi Spania. Primul turneu va avea loc între 28 și 30 mai 2021 şi va fi găzduit de România, iar al doilea turneu va avea loc în Franţa, în perioada 4-6 iunie.
În celelalte grupe vor evolua următoarele echipe: Bulgaria, Finlanda, Slovacia, Ucraina (Grupa B); Belarus, Croația, Cehia, Ungaria (Grupa C).