V. S.

După o perioadă cu temperaturi scăzute, în munții Ciucaș a început spectacolul naturii. Au înflorit bujorii de munte, rododendronul fiind una dintre minunile care pot fi regăsite în munții Prahovei.
Salvamontiștii atenționează însă turiștii să nu le scoată din rădăcini în speranța că s-ar putea transplanta în propriile grădini, pentru că planta nu va avea nicio șansă.
„Se poate admira în zona culmii Gropșoarele, la Vârful Ciucaș și pe culmea Bratocea. Vă rugăm să nu adunați florile, lăsând și altora posibilitatea de a le privi. Planta este ocrotită de lege și crește destul de greu în zonele alpine. Dacă este scoasă din rădăcină și transplantată nu supraviețuiește. Vă rugăm să nu încercați acest lucru, la magazinele pentru grădină găsindu-se varietăți de cultură, aclimatizate”, este sfatul pe care îl dau salvamontiștii care acționează în zonă, de la Formația Salvamont Cheia – Ciucaș.
Bujorul de munte este un simbol pentru stațiunea Cheia, unde anii trecuți se organiza chiar și un festival destinat acestei minunății a naturii. Rododendronul este o plantă care poate fi regăsită atât în zona Ciucaș, cât și în zona masivului Bucegi.