Ieri dimineaţă, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe Ploiești și cei ai Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat opt percheziții domiciliare, în cadrul a două dosare penale aflate pe mesele anchetatorilor.
La percheziţíi au mai participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab”, precum şi angajaţi ai Serviciului de Acţiuni Speciale Dâmboviţa.
Cu referire la aceste acţiuni, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova precizează: „Pentru probarea activității infracționale, 5 dintre percheziţii au fost efectuate în cartierul Mimiu din Ploiești, iar celelalte 3 în comuna Crevedia, județul Dâmbovița și municipiul București.
Polițiștii au acționat la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale și din locuințe.
Prejudiciul total cauzat este de 15.000 de lei”.
În urma descinderilor, şase persoane au fost conduse la poliţie, pentru audieri.
„Din primele date ale anchetei a reieșit că două persoane ar fi sustras dintr-o locuință, în luna noiembrie 2020, mai multe bunuri personale și bani, valoarea prejudiciului fiind de 9.000 de lei, iar alte patru sunt bănuite că ar fi sustras dintr-o societate comercială suma de 800 de lei și aproximativ 300 de pachete de țigări”, mai reiese dintr-un al doilea comunicat al poliției prahovene, care face referire la aceleași percheziții.
De asemenea, IPJ Prahova anunța aseară că sunt efectuate verificări pentru probarea activității infracționale a tuturor participanților, fără a fi apreciată luarea vreunei măsuri preventive (…)”.