V. Stoica

Consilierii locali din orașul Slănic au aprobat, recent, Regulamentul privind parcurile, locurile de joacă, locurile de odihnă, grădinile de cartier și terenurile de sport aflate în Orașul Slănic, în care sunt precizate foarte clar regulile care trebuie respectate în zonele menționate chiar din titlul hotărârii, dar și amenzile pe care le pot lua persoanele care încalcă prevederile respectivului regulament.
Cele mai mari amenzi sunt prevăzute pentru accesul în spațiile locurilor de joacă pentru copii și pe terenurile de sport, astfel că locuitorii orașului Slănic vor trebui să fie foarte atenți la respectarea acestor reguli stabilite de aleșii locali.
Astfel, se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 300 și 500 de lei nerespectarea unor prevederi ale regulamentului. Printre acestea, se regăsesc accesul pe terenul de sport cu animale de companie, biciclete, role,
skateboarduri, scutere sau cu obiecte care pot duce la degradarea sau murdărirea terenului sintetic; accesul pe terenul de sport cu semințe; folosirea gumei de mestecat în timpul activităților sportive sau aruncarea acesteia pe suprafața de joc ori în incinta terenului sintetic.
Cu aceeași sumă ar putea să fie sancționate persoanele care consumă alcool sau substanțe interzise în spațiile menționate în regulament, precum și fumatul în incinta locurilor de joacă.
Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se pot face de către persoanele împuternicite din cadrul Primăriei Slănic, de către polițiștii locali sau de către jandarmi.
Rămâne de văzut cum vor fi controlați la… guma de mestecat cei care doresc să intre pe
terenurile de sport din Slănic!