Ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor pentru Dan Vîlceanu, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură fiind programată pentru aseară, la Cotroceni , potrivit Hotnews.
Dan Vîlceanu a fost validat ieri pentru funcția de ministru al Finanțelor, decizia fiind luată în Biroul Politic Național al PNL, convocat de către premierul Florin Cîțu și de susținătorii acestuia. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, Vîlceanu având de partea lui 47 de voturi. Interimatul în funcția de ministru al Finanțelor a fosz asigurat de premierul Florin Cîțu. Dan Vîlceanu, președintele filialei Gorj al liberalilor, este unul dintre susținătorii lui Cîțu în competiția acestuia pentru șefia partidului.
Deputatul Dan Vîlceanu, validat pentru funcţia de ministru al Finanţelor, a declarat că îşi doreşte să preia cât mai rapid portofoliul pentru gestionarea unor probleme care aşteaptă să fie rezolvate, subliniind că se simte obligat de încrederea care i-a fost acordată de colegii din BPN al PNL.