N.D.

Până pe data de 18 februarie a.c., Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova derulează proiectul intitulat ”Zilele cărților deschise”, prin intermediul căruia se dorește încurajarea lecturii în rândul copiilor și al tinerilor.
Acțiunile – desfășurate la sediul instituției, cu prezență fizică, precum și în mediul virtual – au debutat pe data de 14 februarie a.c. și au fost inițiate plecând de la faptul că, începând cu acest an, pe data de 15 februarie a fost marcată Ziua Națională a Lecturii.
Astfel, ieri, așa cum s-a anunțat, în toate școlile din județ, fiecare oră de curs a început cu 5 minute în care au fost lecturate de către cadrul didactic texte narative, poezii, curiozități ale disciplinei predate, interviuri, din cărți aduse de elevi de acasă sau împrumutate de la biblioteca școlii, iar între orele 11.00 și 14.00, indiferent de disciplina prevăzută în orar, profesorii au organizat la clasa unde au fost prezenți activități de lectură, timp de 15 minute. Pe de altă parte, în cadrul proiectului menționat, printre activitățile ce vor fi găzduite de ISJ Prahova în această săptămână se regăsesc: astăzi, la ora 16.00, prezentare de carte pentru copii ”Invitație în Regatul Poveștilor cu scriitorul Petre Crăciun”, urmată de lansarea unui concurs de afișe cu tema ”Metamorfoza gândului: carte, muzică, pictură” ; mâine, 17 februarie, la ora 12.00, este programată dezbaterea intitulată ”Carte-artă. Viziuni complementare”, printre invitați fiind și directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” din Ploiești, pe data de 18 februarie urmând să aibă loc premierea concursului de afișe, urmată de un scurt moment muzical susținut de elevi ai Colegiului de Artă din Ploiești.