Joi, patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă au fost concentrate la Bălţeşti, pentru stingerea flăcărilor la o locuinţă. În momentul ajungerii salvatorilor la faţa locului, flăcările se propagaseră şi la o anexă gospodărească a imobilului, pentru ca, ulterior, să cuprindă şi o casă învecinată. Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, din fericire nu au existat victime, suprafeţele afectate fiind de 10 metri pătraţi din acoperişul primului imobil şi 60 de metri pătraţi din anexa gospodărească, respectiv 50 de metri pătraţi din acoperişul celui de-al doilea imobil.
Tot ieri, aproximativ la aceeaşi oră (în jurul orei 15), la Filipeştii de Târg, a fost nevoie de intervenţia a două autospeciale pentru stingerea flăcărilor care cuprinseseră un spaţiu de depozitare a cartoanelor şi o sală de sport dezafectată.
„A ars o cantitate semnificativă de carton, care era depozitat atât în incinta depozitului, cât şi în curtea operatorului econonomic. Suprafaţa afectată a fost de aproximativ 280 de metri pătraţi”, au precizat reprezentanţii ISU Prahova după lichidarea incendiului.