V. S.

Polițiștii prahoveni au avut, ieri dimineață, două acțiuni care au vizat, pe de o parte, grupări de persoane suspectate de infracțiuni comise cu violență și, pe de altă parte, conducătorii auto care nu respectă regulile în traficul rutier.
Miercuri dimineață, polițiștii de investigații criminale, de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției municipiului Ploiești au desfășurat o razie pentru combaterea faptelor ilegale în mai multe cartiere din municipiul Ploiești. Cel mai important, în cadrul acțiunii, polițiștii Secției nr.2 de poliție Ploiești au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice și favorizarea infractorului.
Ce au găsit polițiștii în locuințele percheziționate? Un întreg arsenal de arme albe și nu numai! Potrivit IPJ Prahova, din cercetări a reieșit faptul că, la data de 6 ianuarie, în urma unui conflict de pe o stradă din municipiul Ploiești, izbucnit între mai multe persoane, un bărbat de 46 de ani ar fi fost agresat fizic de alți patru bărbați și ar fi fost deposedat, prin violență, de o geantă pe care o avea asupra sa. Astfel că, în urma perchezițiilor de ieri dimineață, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, cinci cuțite, trei săbii, un baston electroșoc și alte obiecte folosite la activitatea infracțională. Șapte bărbați, cu vârstele cuprinse între 17 și 55 de ani, au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii.
Tot ieri, în jurul prânzului, pe de altă parte, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au acționat în sistem integrat cu polițiștii Serviciului Rutier Dâmbovița, pentru reducerea riscului rutier, pe drumurile naționale DN 72 și DN1 A.