George Marin

Poreč, orașul croat de la malul Mării Adriatice, primește, începând de astăzi, delegațiile din 41 de țări participante la Campionatul European pentru Seniori sub 22 de ani. Competiția este deschisă tinerilor și tinerelor care s-au născut între 2000 și 2003. Băieții își vor disputa titluri la 13 categorii de greutate, în timp ce fetele se vor întrece doar pentru 12 titluri. Competiția propriu-zisă va debuta pe ringurile instalate în Intersport Sport Hall, a doua sală ca mărime din Poreč, începând de poimâine, după ce mâine vor avea loc cântarul oficial, ședința tehnică și deschiderea oficială. Finalele fetelor sunt programate pentru marți, 22 martie, o zi mai târziu fiind rândul tinerilor să își dispute titlurile de campion.
Delegația României cuprinde și trei pugiliști de la CSM Ploiești, unde sunt pregătiți de antrenorii Titi Tudor „Prosop” și Adrian Pîrlogea: Marian Ghinoiu (cat. 54 kg.), George Dumitrescu (cat. 67 kg.) și Iulian Dumitrescu (cat. 75 kg.). la această competiție, ei vor fi asistați la colțul ringului de antrenorul hunedoarean Ilie Captari.
Surprinde neconvocarea lui Gabriel Șchiopu, pugilistul legitimat la CS Petrolul Ploiești, proaspăt deținător al titlului național al categoriei de vârstă (la categoria 51 de kilograme).
Ploieștiul are și o reprezentantă în competiția feminină, Livia Botica- campioană europeană a junioarelor la categoria +80 de kilograme (Sofia, decembrie 2020)- care, la Poreč, va încerca să cucerească titlul categoriei imediat inferioare, 80 de kilograme. La lotul național, Livia este pregătită de antrenorul Adrian Lăcătuș.
Se așteaptă dispute interesante, mai ales că vor fi prezenți pugiliști de reală valoare, printre aceștia numărându-se Iuri Zahariev, reprezentând Ucraina, țară prezentă cu mai mulți sportivi la aceste campionate. Reamintim că Zahariev, la numai 19 ani, este deținătorul titlului mondial al seniorilor „plini”, la categoria 71 de kilograme, titlu cucerit în octombrie 2021, la Belgrad.
În conformitate cu decizia Federației internaționale de Box (IBA), reprezentanții Federației Ruse și cei ai Belarus, boxeri, antrenori, arbitri, alți oficiali, sunt excluși de la toate competițiile internaționale.
Competiția va respecta toate normele anti Covid-19 prevăzute de protocoalele IBA și locale.