Ieri dimineaţă, angajaţi ai Secției nr.1 de Poliție Ploiești, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile ” Matei Basarab”, au efectuat opt percheziții domiciliare, în municipiul București, în orașele Buzău, Craiova și Pantelimon, precum și în două comune din județele Dâmbovița și Teleorman, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism. În urma descinderilor, 11 persoane urmau să fie conduse la sediul poliției prahovene, pentru a fi audiate.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, ” din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021 – martie 2022, patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 23 de ani și 35 de ani, din municipiul București și județele Ilfov și Teleorman, precum și o femeie, de 21 ani, din municipiul București, ar fi determinat cinci tinere să practice prostituția în mai multe orașe din țară (potrivit unor surse neoficiale, se pare că inclusiv din Prahova).
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bunuri, telefoane mobile, precum și suma de aproximativ 1.200 de lei”.