F. T.

Voluntari din cadrul angajaților Ocolulului Silvic Sinaia și ai Administraţiei Parcului Natural Bucegi s-au alăturat, în cursul săptămânii trecute, campaniei „Curățăm România”, organizând o acţiune de strângere a deşeurilor abandonate în fondul forestier limitrof Drumului Național 71, ce leagă staţiunea Sinaia de municipiul Târgovişte.
„În urma acesteia, a fost colectată în saci corespunzători o cantitate de aproximativ 3,5 metri cubi de deşeuri ce au fost predate operatorului de salubritate din zona SC Comprest SA.
Următoarele acțiuni vor fi organizate în datele de 27.04.2022 – în zona castelului Peleş şi 04.05.2022-în zona Drumului Cotei (DC 134) din perimetrul staţiunii Sinaia”, se precizează într-un comunicat postat pe facebook de către Ocolului Silvic Sinaia.

Tot într-o postare pe acelaşi cont de socializare, şi reprezentanţii Ocolului Sivic Câmpina menţionează faptul că „săptămânal vor avea loc acțiuni de ecologizare în diferite puncte. În data de data de 08.04.2022 a avut loc prima acțiune în zona Voila, unde s-au strâns în jur de 600 kilograme de deşeuri”. Reamintim că, în perioada 4 aprilie – 4 mai a.c., se derulează, la nivel naţional, campania intitulată „Curăţăm România”, lansată de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
După cum ne-a precizat Ioan Domşa, inginer în cadrul Direcţiei Silvice Prahova, la acestă acţiune, care se derulează sub deviza „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”, sunt angrenate toate ocoalele silvice din cadrul instituţiei. Acest lucru presupune nu doar colectarea de deşeuri de către voluntari, ci şi de către personalul silvic.