George Marin

Așa s-ar putea arăta scorul de către cineva care nu vrea să vorbească. Atâtea goluri s-au marcat, în ordinea în care echipele au modificat tabela de marcaj. Au făcut-o mai întâi oaspeții, prin Lazăr, care a primit o pasă de la Bucur, printr-o apărare prinsă descoperită după ce mingea fusese pierdută de blejoieni în faza de atac (min.13). Părea că se conturează o surpriză, Plopeniul având banca plină de accidentați sau menajați. Surpriza părea că prinde contur și mai mult, dacă Lazăr ar fi fructificat și a doua ocazie avută. Dar a intervenit Catană și a salvat din fața porții (min. 25). Chiar dacă părea că Plopeniul acționa prudent și atent în apărare, egalarea nu a întârziat, Iancu marcând de la 7 – 8 metri (min. 27), dintr-o minge plecată din stânga – partea preferată pentru atac a gazdelor în prima parte – și recentrată din dreapta. Imediat, Nițescu – a fost activ pe întreg primul mitan, dar stins la reluare – a trimis o centrare cam șuie, moale, iar portarul Georgescu, cu ochii căutând coechipierul unde să lanseze acțiunea, a scăpat mingea în propria poartă (min. 30). Tot Nițescu a avut o mare ratare din fața porții (min. 39), după o lovitură liberă bătută de un alt activ al primei părți, Badea (min. 39). După ce Plopeniul ar fi avut o șansă dacă Iovu nu ar fi fost blocat în momentul șutului (min. 43), gazdele și-au mărit avantajul în urma unei combinații desfășurată pe dreapta, de această dată, între Enache, Lambru și Munteanu – alt activ de primă repriză – ultimul reluând cu sete sub bara transversală, din apropierea porții (min. 45).
Reluarea a mai adus câteva lucruri interesante. S-au mai marcat două goluri, ale gazdelor, desigur. Mai întâi a înscris Ghinea, dintr-o lansare a lui Șerban (min. 61). Dar Ghinea a beneficiat de faptul că asistentul Bălan a rămas cu ochii în soare, deși astrul luminii era ascuns după nori. Așa că el nu a văzut poziția de ofsaid, cum nu a văzut-o nici la prima acțiune a lui Lambru (min. 70) – când l-a driblat pe Georgescu și a trimis în cros, în stâlpul din dreapta portarului – dar a văzut ofsaidul lui Lambru ceva mai târziu, tocmai când vârful de atac al gazdelor alerga după gol. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Enache (min. 63), cu capul, dintr-o zonă a careului plopenar pe unde bătea vântul, Daniel Dumitrache având mari probleme în a prezenta un cuplu de fundași centrali competitivi. Roberto Alecsandru s-a arătata fi departe de vremea când era considerat speranță la Petrolul, iar Rusu s-a accidentat imediat după pauză, când fusese trecut în acea poziție.
Am vorbit despre golurile și ocazia de gol ale gazdelor, acum trebuie să spunem o vorbă și despre ce a făcut Plopeniul în partea secundă a meciului. Nu prea mult! Forța ofensivă a fost slăbuță. Ciobanu o fi având sânge de golgeter, dar nu i-a fost livrat nici măcar un balon utilizabil. Echipa s-a trezit la final, când Bălănică a avut ocazia să respingă șuturile trase de la marginea careului de Iovu (min. 77, 86) și Stanciu (min. 89).
Marea problemă, din punctul de vedere al cronicarului, a fost desemnarea jucătorului meciului. Cum Munteanu și Nițescu, candidații după prima repriză, au redus sever cadența după pauză, l-am desemnat pe Șerban, chiar dacă ex-prim-divizionarul a jucat foarte economic și preferința pentru un jucător cu sarcini defensive pare puțin ciudată având în vedere victoria detașată obținută de echipă. Dar Șerban a fost garantul siguranței în defensivă, pe întreaga durată a meciului, mulțumită experienței acumulate. Așadar, am preferat constanța la un nivel bun pentru liga respectivă în locul sclipirilor de durată scurtă.
Mai am o vorbă despre prezența tinerilor pe teren. Este mai puțin legată de meciul despre care am vorbit până acum, dar este de luat aminte. La finalul meciului dintre Mediaș și Dinamo l-am auzit pe Eric – știe toată lumea cine este – deplângând faptul că Mediașul a ajuns în marea dificultate care se numește faliment pentru că, până a ajunge în situația în care se află, nu avea niciun medieșan în echipă! Dacă și brazilienii stabiliți în România pun mai mult suflet decât noi, cei de-o viață localnici, în echipa orașului în care s-au stabilit, atunci nu mai sunt lucruri de comentat. Din păcate! A mai rămas doar obrazului să roșească.

Liga 3, Seria 5, Play-out, etapa 4

SR Braşov – Kids Tâmpa Braşov 2-1
Vlad Potecu (82 – autogol), Ștefan Răchișan (90+5) /Marian Kerekes 73
CS Blejoi – CSO Plopeni 5-1
Marian Dănuț Iancu (27), Ștefan Georgescu (30 – autogol), Dumitru Cosmin Munteanu (45), Ștefan Mădălin Ghinea (61), Robert Daniel Enache (63) / Cristian Lazăr (12)
KSE Târgu Secuiesc – FC Hermannstadt 2 1-0
Jozsef Gazda (58)

CS BLEJOI – CSO PLOPENI 5-1 (3-1)
Stadion: Comunal. Spectatori: 100.
Au marcat: Iancu (27), Georgescu (30 – autogol), Munteanu (31), Ghinea (61), Enache (63) / Lazăr (13).
Blejoi: Marinache (71 Bălănică) – Catană (56 Ghinea), Răileanu, Cl. Stoica, Badea (65 A. Oprea) – I. Șerban – Enache, Iancu (56 Mănescu), Nițescu (65 Licsandru), Munteanu – Lambru. Rezerve neutilizate: Țăranu, A. Nicolae, Ir. Dumitru, A. Șerban. Antrenor: M. Vișan.
Plopeni: Georgescu –Niță, R. Alecsandru (46 Păun), Minea, Chejnoiu – Rusu (59 Stanciu), Simionescu – Iovu, Lazăr (78 C. Dumitru), Bucur – Ciobanu. Rezerve neutilizate: Panaite – C. Vlad, P. Stoica, Huza, Rudaru. Antrenor: Daniel Dumitrache.
Avertismente: Mănescu (13) / Alecsandru (26).
Au arbitrat: Eduard Belega (Cîmpulung Muscel) – Marius Bălan (Cluj-Napoca), Ioan Georgiu (Dej).
Observatori: Cristinel Rusu (Focșani), Ciprian Mardan (Făgăraș).
Jucătorul meciului: I. Șerban.

C l a s a m e n t
Loc Echipa M V E I Gol Pct
1. CS Blejoi 4 2 1 1 10-4 32
2. ACS KSE Târgu Secuiesc 4 2 1 1 4-1 29
3. CSO Plopeni 4 2 1 1 4-5 24
4. ACS SR Municipal Braşov 4 3 1 0 6-2 23
5. AFC Hermannstadt 2 4 0 1 3 1-7 23
6. ACS Kids Tâmpa Braşov 4 0 1 3 2-8 14

Liga 3 – Play-Out – Meciurile Etapei 5

Apr 30, 17:00 AFC Hermannstadt 2 – ACS SR Municipal Braşov
Apr 30, 17:00 CSO Plopeni – ACS KSE Târgu Secuiesc
Apr 30, 17:00 ACS Kids Tâmpa Braşov – CS Blejoi