Petrolul este la 90 de minute distanță de Liga 1, iar astăzi, pe „Ilie Oană”, are șansa de a sărbători revenirea în primul eșalon.
Două etape au mai rămas de disputat până la finalul campionatului, dar, astăzi, Petrolul poate și trebuie să obțină, matematic, promovarea în Liga 1. O victorie cu Concordia Chiajna ar duce formația noastră la cota 62, i-ar asigura locul de primă ligă și, în mare măsură, și titlul de campioană a eșalonului secund, ediția 2021-2022! O distincție perfect meritată, în condițile în care, să nu uităm, Petrolul a urcat pe primul loc în clasament după etapa a șaptea, atunci când a detronat-o chiar pe adversara de mâine, Concordia Chiajna, și n-a mai coborât din fruntea ierarhiei, dominând competiția de o manieră autoritară, care i-a permis să-și facă singură strategia și să-și calculeze pașii care să o ducă la îndeplinirea obiectivului!
Revenind la calcule, ar fi suficient și un punct, în condițiile în care meciul de mâine, dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, se va încheia cu victoria uneia dintre cele două echipe. Dar, desigur, nimeni nu vrea să mai aștepte, iar fiesta trebuie să înceapă încă din această seară! „Îmi doresc din tot sufletul să rezolvăm ecuația promovării în acest meci, pentru că, mai mult ca sigur, stadionul va fi din nou plin, iar suporterii noștri merită să trăiască bucuria promovării pe «Ilie Oană»!”, a spus antrenorul „lupilor”, Nicolae Constantin.
Așadar, astăzi poate fi un nou moment istoric pentru fotbalul ploieștean!