Atoritățile locale au pregătit numeroase evenimente dedicate zilei de 1 Iunie, ocazie cu care copiii sunt invitați să participe la acțiunile organizate de Primăria Municipiului Ploiești, Teatrul “Toma ­Caragiu” și Casa de Cultură “I.L. Caragiale”, dar și de alte instituții de cultură. Astfel, mâine, la Ploiești, se ­organizează cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului de dans “Copilăria inundă Bătrânul Bulevard”, eveniment cu tradiție susținut, anul acesta, de către ­copiii claselor de balet de la Școala Populară de Arte din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova, ­coordonate de profesor Eftemie Marilena și profesor Eftemie ­Gabriela.
Evenimentul va avea loc pe Bulevardul Independenței, în intervalul orar 10.00-12.00, când va avea loc parada costumelor, în pași de dans, cu plecare, la ora 10.30, de la Monumentul Vânătorilor (sens giratoriu Gara de Sud).
De asemenea, de la ora 12.00, copiii claselor de balet de la Școala Populară de Arte vor susține un spectacol coregrafic pe esplanada Palatului Culturii. Totodată, mâine, pe aleea pietonală din fața Teatrului “Toma Caragiu”, vor avea loc următoarele manifestări: orele 10.00-11.00 – ateliere de creație (face painting, desene pe asfalt) – organizate de Casa de Cultură “I.L. Caragiale” Ploiești; ora 11.00 – dansuri populare susținute de Ansamblul ”Prahova” al Casei de Cultură “I.L. Caragiale; orele 17.00-18.00 – ­Atelier HandMade, coordonator prof. Liliana Calciu de la Casa de Cultură “I.L. Caragiale”; ora 18.00 – concert “Totul va fi bine” – HMT Production; ora 18.30 – spectacolul “Dănilă Prepeleac” susținut de Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, secția Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret “Imaginario”. Nu în ultimul rând, și Grădina Zoologică este pregătită ca pe 1 Iunie să le ofere celor mici, și nu numai lor, câteva ore de distracție alături de animale, pentru toți cei cu vârsta de până în 14 ani intrarea fiind gratuită.

1 Iunie în avion! Aripi spre cer la Aeroclubul Teritorial Gheorghe Bănciulescu

Aeroclubul Teritorial Gheorghe Bănciulescu, de la Strejnicu, va organiza mâine, 1 Iunie, un eveniment special pentru copiii de toate vârstele. Astfel, reprezentanții aeroclubului îi invită pe cei mici, dar și pe cei mari, la aerodromul de la Strejnicu. „De la mic la mare, toată lumea la aerodrom! Sărbătorește printre aeronave Ziua Internațională a Copilului! ­Aeroclubul României organizează în aerocluburile teritoriale ziua porților deschise – 1 Iunie 2022, între orele 10:00 și 15:00! Veți avea ocazia să participați de aproape la o zi de activitate de zbor, să cunoașteți aeronavele și personalul. Sperăm ca printre micii vizitatori să descoperim viitori piloți și parașutiști care să reprezinte țara la competițiile de profil”, transmit reprezentanții aeroclubului de la Strejnicu.