F.T.

A fost, în ultima zi a lunii mai, Ziua Rezerviştilor Militari. Iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) nu i-a uitat pe cei care, nu de puţine ori, îşi riscă viaţa pentru a o salva pe a semenilor. Iar atunci când această profesie, de pompier, este transmisă din generaţie în generaţie, ce poţi să spui? Nu prea sunt cuvinte… Poate doar „Jos pălăria!”.
Şi cum de regulă astfel de oameni rămân necunoscuţi semenilor – întrucât câţi dintre cei care cărora le-au fost salvate vieţile sau bunurile ştiu numele şi prenumele salvatorilor? – într-o postare pe Facebook a IGSU se scrie despre un ploieștean, Emil, pompier rezervist.
Pe mai departe, redăm integral, chiar la două zile distanţă de marcarea evenimentului, postarea: „Astăzi, 31 mai, este Ziua Rezerviștilor Militari, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență l-a pus la loc de cinste pe Emil, ploieșteanul pensionar care a lucrat o viață ca pompier. Fiul și nepotul i-au călcat pe urme, devenind, de asemenea, pompieri! Trei generații, același ideal: salvarea vieții celor aflați în dificultate. Emil este pompier rezervist, iar dragostea față de armă și pasiunea pentru nobila misiune a salvatorilor au reprezentat repere definitorii pentru viitoarea carieră a fiului, dar și a nepotului său. Astăzi, 31 Mai, este Ziua Rezerviștilor Militari. Astăzi, gândurile noastre și profundul respect se îndreaptă către cei care, în decursul timpului, au contribuit, prin profesionalism, abnegație și perseverență, la ceea ce noi am devenit astăzi. Le mulțumim pentru modul în care au promovat și transmis valorile naționale, loialitatea față de armă și pentru puterea exemplului oferită generațiilor viitoare”.