F.T.

Oamenii legii din cadrul Secției nr.2 de poliție Ploiești au efectuat marţi, 31 mai, o percheziție domiciliară în municipiu, la o persoană bănuită de furt calificat.
Concret, după cum se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, „bărbatul, în vârstă de 38 de ani, ar fi sustras, în noaptea de 20 spre 21 mai a.c., dintr-un autoturism, bunuri în valoare de 3.000 de lei. În urma probatoriului administrat, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore (…). Cercetările sunt continuate de către polițiștii ploieşteni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”. În aceeaşi zi de marţi, tot angajaţi ai Secției nr.2 de Poliție Ploiești au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Jucătoria Sectorului 2 București, pe numele unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în municipiu.
„Acesta – menţionează tot reprezentanţii IPJ Prahova – a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, faptă săvârșită în luna februarie a anului 2016, în stare de recidivă postexecutorie. În cauză, polițiștii au procedat la conducerea acestuia la Penitenciarul Mărgineni, judeţul Dâmbovița, unde a fost încarcerat”.