Dacă nu sunteți un fan al folosirii aței dentare, poate doriți să luați în considerare un aparat de curățare dentară cu aer pentru o igienă orală optimă. Aceste dispozitive electronice folosesc jeturi de aer focalizate pentru a curăța între dinți.

În acest articol, vom explica ce este un aparat de curățare dentară cu aer și vom răspunde la întrebări, astfel încât să puteți găsi cea mai bună soluție pentru nevoile dvs.

Nu trebuie să vă bazați pe ața dentară tradițională pentru a vă ajuta să vă mențineți igiena orală, dar este bine să înțelegeți avantajele și dezavantajele fiecărei alternative.

Ce este un aparat de curățare dentară cu aer?

Știm cu toții ce este ața dentară – acțiunea de a curăța între dinți și în jurul gingiilor, acolo unde periuța de dinți nu poate ajunge. Un air flosser electric Philips Sonicare este un dispozitiv care vă ajută să faceți acest lucru cu aer; mai exact, folosind un jet de aer și picături de apă.

Curentul de aer și apă întrerupe biofilmul de pe dinți și îndepărtează bacteriile și particulele de alimente. Acest lucru ajută la prevenirea acumulării plăcii și a tartrului, precum și la prevenirea cariilor dentare și a bolilor parodontale.

Acum, poate vă gândiți că sună exact ca un aparat de curățat cu apă. Trebuie doar să știți că cantitatea de apă pe care o folosește un aparat air flosser electric Philips Sonicare este minusculă în comparație cu un aparat cu apă.

Înainte de a compara aparatele cu aer și cu apă, să aflăm dacă sunt bune în comparație cu ața dentară tradițională.

Sunt bune aparatele dentare cu aer în comparație cu ața dentară obișnuită?

Prima întrebare pe care ar trebui să ne-o punem este dacă aceste aparate air flosser electric Philips Sonicare sunt bune? Da, ele perturbă biofilmul de pe dinți și gingii și ajută la îndepărtarea bacteriilor și a particulelor alimentare din zonele greu accesibile.

Cu toate acestea, un studiu a constatat că, în comparație cu ața dentară obișnuită și cu periajul, aparatul cu aer comprimat îndepărtează mult mai puțin din stratul de suprafață de pe dinți. Acest lucru nu este cu adevărat surprinzător, deoarece periajul și folosirea aței dentare obișnuite sunt foarte eficiente.

Dar, deși ața dentară obișnuită poate fi mai eficientă, asta nu înseamnă că oamenii vor să o folosească. De fapt, unii ar prefera să nu folosească deloc ața dentară decât să fie nevoiți să folosească ața dentară obișnuită pe dinți. Iar cei cu aparat dentar fix sau coroane pot, de asemenea, să se chinuie și să aibă nevoie de alte opțiuni.

Aici intervin aparatele dentare cu aer și cu apă. Acestea oferă o alternativă, iar un air flosser electric Philips Sonicare este chiar mai potrivit decât cele cu apă pentru cei cu dinți sensibili.

Este posibil ca acestea să îndepărteze mai puțin decât ața dentară obișnuită, dar pentru cei care nu pot sau nu vor să folosească ața dentară, este cu siguranță mai bine decât nimic atunci când vine vorba de îndepărtarea plăcii și a bacteriilor. Combinat cu periajul dinților, unii dentiști spun că ar trebui să fie suficient pentru a vă menține sănătatea orală.

Așadar, când vine vorba de alternative la ața dentară obișnuită, care este cea mai bună? Ața dentară cu aer sau cu apă?

Cum se compară un aparat cu aer cu cel cu apă?

Aparatele cu apă și cele cu aer sunt foarte asemănătoare și ambele sunt dispozitive folosite pentru a ajunge între dinți și a curăța acolo unde periuța nu poate. De asemenea, ele arată destul de asemănător. Principala diferență este că aparatele cu apă au de obicei un mâner mai mare sau un rezervor de apă atașat.

Acest lucru ne conduce la principala diferență dintre cele două aparate dentare, și anume că cele cu apă se bazează pe un jet de apă sub presiune pentru a curăța între dinți, iar un air flosser electric Philips Sonicare folosește un jet de aer și mici micro-picături de apă.

Din cauza modului diferit de a folosi ața dentară, acestea au capete cu aspect ușor diferit. În timp ce cele mai multe capete ale aparatelor cu apă au o duză subțire pentru a trage apa, un aparat cu aer are de obicei un cap rotund.