Potrivit Primăriei Ploiești, pachetele care conțin ”Cutia Școlarului” ajung în posesia beneficiarilor, respectiv elevii din clasa 0, distribuția către unitățile de învățământ preuniversitar din oraș având loc atât ieri, cât și astăzi.
Pachetul menționat reprezintă un dar util pentru cei mai mici elevi ploieșteni și conține: caiete de lucru de Matematică și Limba română; un set de carioci; caiete A5 de matematică și tip I; hârtie glasată de diferite culori; un set de scris format din patru piese, inclusiv un stilou cu două rezerve; acuarele; caiet de lucru pentru exerciții grafice; creioane colorate; etichete școlare; bloc de desen A4.
În legătură cu acest nou proiect, gândit pentru a se acorda o facilitate concretă elevilor din învățământul primar și de a se combate abandonul școlar timpuriu, prin intermediul unui comunicat, Primăria Ploiești a ținut să precizeze: ”Consecventă ideii de a veni în sprijinul elevilor din învățământul primar, municipalitatea ploieșteană distribuie unităților de învățământ, conform proiectului recent aprobat, 1.824 de pachete cu rechizite destinate copiilor din clasa 0 – pregătitoare, în concordanță cu prevederile Hotărârii nr. 479/11.10.2022 a Consiliului Local Ploiești privind acordarea pentru anul școlar 2022 – 2023 a pachetului cu rechizite „Cutia Școlarului”.
Prin acest proiect, administrația ploieșteană vine în sprijinul celor mai mici elevi din învățământul primar cu un set de rechizite școlare gratuite, asamblate într-un pachet atractiv, atât pentru fete cât și pentru băieți, care să fie utilizate cu interes în acest an școlar.
Reamintim, în acest context, că municipalitatea ploieșteană derulează un program similar, cu tradiție în orașul nostru – ”Primul ghiozdan” – prin intermediul căruia mii de copii care au frecventat clasa I au beneficiat, în ultimii 10 ani, de rechizite școlare gratuite și ghiozdane cu un design modern și plăcut, menite să le ofere un imbold de bucurie pe drumul cunoașterii”.