F.T. 

Spun reprezentanţii poliţiei prahovene într-un comunicat de presă: „În contextul multitudinii formelor de violență și a diversității factorilor de risc ce pot apărea atât în mediul școlar, cât și în afara acestuia, se impune adaptarea mecanismelor instituționale la dinamica realității sociale astfel încât aceste fenomene să fie reduse”.
Pe cale de consecinţă, acesta este şi motivul pentru care angajaţi din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Serviciului Rutier și ai Poliției municipiului Câmpina, însoțiți de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog și de cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Prahova au organizat și desfășurat noi activități preventive, de această dată în municipiul Câmpina.
Unitățile de învățământ vizate au fost: Școala Centrală, Școala Gimnazială nr.3, Liceul Tehnologic „Constatin Istrati”, Liceul Mecanic, precum şi Liceul Tehnologic Energetic Câmpina.
Tot în documentul de presă amintit se detaliază: „ Dezbaterile și discuțiile interactive purtate cu elevii au avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor, reducerea actelor de violență prin conștientizarea implicațiilor acestui fenomen, sub aspect juridic, social și emoțional.
Polițiștii au prezentat informații referitoare la formele de manifestare a bullyingului în școală, modalitățile de intervenție și combatere, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, precum și în ceea ce priveşte importanța dezvoltării abilităților nonviolente de gestionare a conflictelor.
Beneficiarii celor opt activități au fost aproximativ 370 de elevi din cadrul unităților de învățământ, alături de 19 cadre didactice.
Printre recomandările adrestate elevilor se numără: Încercați să îi ajutați pe cei agresați!; Fiți toleranți și înțelegători!; Încercați să îi includeți în grupurile de colegi/prieteni și pe cei excluși!; Dacă știți că este cineva agresat, anunțați un părinte, un adult din școală sau un polițist!”.