N. D.

Știind dificultățile cu care se confruntă unele dintre familii, mai ales cele care au copii la școală, autoritățile locale din Filipeștii de Pădure au stabilit, recent, numărul și cuantumul burselor care se acordă elevilor din comună, pentru anul școlar 2022-2023. Astfel, două proiecte de hotărâre au fost inițiate în acest sens de către primarul comunei, Ciprian Morărescu, care au fost supuse discuției și votului în Consiliul Local Filipeștii de Pădure, luna trecută, stabilirea acestora fiind făcută ca urmare a unor adrese venite din partea conducerilor unităților de învățământ de pe raza comunei, respectiv Școala Gimnazială „Ioan Moga” din satul Dițesti și Liceul Teoretic din satul Filipeștii de Pădure.
Astfel, la liceul menționat s-a stabilit acordarea a 129 de burse sociale (cele mai multe dintre acestea- 66 – pentru elevii ai căror părinți au venituri mici), o bursă pentru un elev care este orfan de ambii părinți, 33 de burse de studiu și 47 de burse de merit. Pentru cei care studiază la școala gimnazială, s-a stabilit acordarea a 214 burse sociale, dintre care 204 pentru elevii care provin din familii cu venituri mici, 27 de burse de studiu și 8 burse de merit.
În ceea ce privește cuantumul burselor ce se vor acorda în anul școlar 2022-2023, acesta va fi următorul: 350 de lei pentru bursa de merit; 150 de lei pentru bursa de studiu; 200 de lei pentru bursa socială; 500 de lei pentru elevul care este orfan de ambii părinți.