N.D.

Ieri, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești a demarat o nouă campanie de donare de sânge, voluntarii fiind așteptați, zilnic, între orele 8.00-14.00, până pe data de 9 decembrie a.c.
Întrucât deja s-a intrat în luna decembrie – Luna cadourilor- campania se desfășoară sub sloganul ”Fii erou, fă un cadou”, prahovenii fiind îndemnați, astfel, să ofere, prin simplul act al donației de sânge, speranța însănătoșirii pentru cei aflați în suferință.
Campania ”Donează sânge, fii erou!” este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România și parte a programului Standing Committee On Public Health din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.
Campania este susținută de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. În acest context, organizatorii acțiunii au ținut să precizeze: ”În această perioadă, invităm toți eroii să ofere cel mai frumos cadou: să doneze sânge pentru pacienții ce necesită transfuzii sanguine! În acest sens, echipa „Donează sânge, fii erou!” organizează o campanie națională de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară. Astfel, îi așteptăm pe voluntari până 9 decembrie 2022 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești, Șoseaua Vestului nr. 24, de luni până vineri, între orele 8 și 14. Avem multe surprize pentru donatori”. Pot dona sânge persoanele cu vârsta între 18 și 60 ani, care nu suferă de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.); care nu au alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere), care nu au suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; care nu s-au tatuat și nu și-au pus piercing în ultimele 6 luni. Cu 48 de ore înainte de donare nu se consumă alcool și alimente bogate în grăsimi.