F. T.

Potrivit unui comunicat al Poliţei Române, ieri dimineaţă, poliţiştii din Turceni (judeţul Gorj), sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au efectuat trei percheziţii în Ploieşti, la domiciliile unor persone bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Concret, după cum se precizează în comunicatul amintit, „bănuiții ar fi utilizat o rețea de socializare, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoți și ar putea rezolva diverse probleme.
Aceștia erau contactați de persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani pentru aceste servicii. Prejudiciul estimat în cauză este de 80.000 de lei”.
Suportul de specialitate al acţíunilor a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la descinderi participând şi luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Gorj și Prahova, precum şi polițiști ai serviciilor criminalistice Gorj și Prahova.