La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acțiune pe linia combaterii delictelor silvice.
Activitățile s-au desfășurat la agenții economici de pe raza orașului Mizil și a comunei Drajna, precum și la două persoane fizice care se ocupă cu transportul de materiale lemnoase.
În acest context, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova,”în cadrul acțiunii au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr.171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a 70,55 metri cubi de material lemnos diverse specii și sortimente, în valoare de aproximativ 24.000 de lei.
În urma controlului la cele două persoane fizice, polițiștii au constatat faptul că aceștia au efectuat transporturi de materiale lemnoase peste volumul de 20 de metri cubi, fără utilizarea aplicației SUMAL, fapt pentru care au fost sancționați contravențional și s-a dispus confiscarea valorică a volumului de material lemnos transportat ilegal”.