Petrolul n-a avut replică în meciul disputat la Ovidiu, pe terenul primei clasate din Superliga. Farul s-a impus cu 2-0, punctând câte o dată în fiecare repriză, prin Louis Munteanu (28) și Dennis Alibec (57, penalty), într-un meci în care superioritatea gazdelor a fost evidentă.

„Lupii” n-au reușit să dubleze victoria din etapa precedentă, obținută în fața lui Hermannstadt, cu un rezultat pozitiv la Ovidiu, acolo unde au trebuit să se recunoască învinși de elevii lui Gică Hagi. Cu absențe importante în compartimentul ofensiv, Irobiso (suspendat) și Budescu (accidentat) lipsind contra Farului, petroliștii s-au văzut nevoiți să suporte, încă din start, presiunea amfitrionilor, iar defensiva a rezistat doar până în minutul 28. Atunci, Alibec a deviat un balon pentru Louis Munteanu, acesta a profitat de faptul că Mathaus a alunecat și, rămas singur în careu, nu i-a lăsat vreo speranță lui Leitner: 1-0.
De la cabine, elevii lui Florin Pîrvu au ieșit ceva mai curajoși și au dat senzația că pot forța revenirea pe tabela de marcaj, dar insuficient pentru a se și întâmpla ceva concret. Speranțele, însă, s-au risipit după numai zece minute, pentru că, la o fază în suprafața de pedeapsă ploieșteană, Grozav l-a călcat, prostește, pe Alibec, iar Sebastian Colțescu, după ce a consultat monitorul VAR, a arătat punctul cu var! Lovitura de pedeapsă a fost transformată de același Alibec (57), indiscutabil omul meciului, și, din acel moment, soarta partidei era, practic, pecetluită: 2-0.

Intrarea lui Mario Bratu a mai animat puțin ofensiva petrolistă, tânărul mijlocaș punându-l la încercare pe Aioani (78) cu un șut expediat din marginea careului, dar la fel de adevărat e și că scorul putea căpăta proporțiile unuia de forfait, dacă Grameni și Sîrbu nu luau la țintă, în aceeași fază, barele porții apărate de către Leitner (89)!

S-a terminat, astfel, 2-0, rezultat după care Petrolul rămâne, deocamdată, pe locul 7, cu 33 de puncte și patru etape înainte de finalul sezonului regular. În etapa viitoare, pe „Ilie Oană” vine campioana ultimelor ediții, CFR Cluj, într-un meci ce se va disputa luni, 27 februarie, de la ora 20.00.
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Farul Constanța – FC Petrolul 2-0 (1-0)

Stadion: ”Vitorul”. Spectatori: circa 4000. Marcatori: L. Munteanu (28), Alibec (57, pen).
Farul: Aioani – Kiki (77 Boli), Larie, M. Popescu, Borza (57 Sîrbu) – Artean, Nedelcu (57 Grameni), Băluță – Mazilu (57 Morar), Alibec, L. Munteanu (77 Barbosa Santos). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Petrolul: Leitner – Papp (66 Bratu), Meijers, Mathaus (87 Achim) – Pashov (32 Dumitriu), Borța, Seto (87 Purtic), Jair, Țicu (cpt) – Moldoveanu (87 Doua), Grozav. Antrenor: Florin Pîrvu.
Cartonașe galbene: Meijers (53), Grozav (56), Papp (63), Purtic (90+2).
Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Daniel Mitruți și Imre Laszlo Bucsi.
Rezervă: Horia Mladinovici. Arbitru VAR: Sorin Costreie. Arbitru AVAR: Mircea Orbuleț.
Observatori: Bogdan Buhuș (pentru organizare) și Nicolae Marodin (pentru arbitraj).
Jucătorul meciului: Denis Alibec.