Potrivit unui comunicat al Regiei Naţíonale a Pădurilor (RNP)- Romsilva, direcţiile silvice din subordinea instituţiei au plantat – în cele două campanii de împăduriri (primăvară şi toamnă) din cursul anului trecut – 26,4 milioane de puieţi în fondul forestier proprietate publică a statului.
„În total, în fondul forestier proprietate publică a statului, au fost regenerate 15.637 hectare, din care 10.798 hectare prin regenerări naturale şi 4.839 hectare prin regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri.
Astfel, programul de regenerare a pădurilor de stat a fost depăşit anul trecut cu 11,2%, fiind regenerate suplimentar 1.580 hectare faţă de programul anual de regenerare a pădurilor de stat.
De asemenea, au fost efectuate lucrări de completări curente pe 2.031 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe alte 352 de hectare.
La acestea se adaugă 3,6 milioane de puieţi forestieri plantaţi şi 1.604 hectare păduri regenerate în fondul forestier aflat în alte forme de proprietate, pentru care Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva asigură servicii silvice pe baze contractuale.
Pentru regenerarea pădurilor de stat, Regia Naţională a Pădurilor a cheltuit, anul trecut, 167,3 milioane lei”, se menţionează în comunicatul de presă amintit.
Totodată, mai este amintit faptul că, în ultimii cinci ani, „Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale şi 24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieţi forestieri.
De asemenea, tot în ultimii cinci ani, au fost efectuate lucrări de completări pe 10.552 hectare şi de refaceri ale plantaţiilor calamitate pe 1.562 hectare”.

Foto: Romsilva