O campanie inedită a polițiștilor prahoveni a avut loc miercuri, 12 aprilie, în cadrul unei acțiuni de amploare care se desfășoară la nivel național, până pe 5 mai, denumită „Sărbători în siguranță». Obiectivul acestei acțiuni este prevenirea victimizării cetățenilor pe perioadele vacanței pentru copii, precum și cele asociate Sfintelor Sărbători de Paști și a vacanței de 1 Mai.
Cu această ocazie, în dimineața zilei de miercuri, 12 aprilie, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară  și cu cei ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi, au călătorit alături de cetățeni, turiști sau nu, cu trenul, pe ruta Ploiești Vest- Sinaia și retur. IPJ Prahova: ”Astfel, polițiștii prahoveni au transmis sfaturi și recomandări tuturor cetățenilor pentru a-și petrece vacanță și sărbătorile în siguranță, oferindu-le și pliante. Discuțiile au fost purtate cu toți călătorii, fie că erau adolescenți său oameni în vârstă, recomandările fiind adaptate tipurilor de infracțiuni ale căror victime pot deveni”. Polițiștii revin cu sfaturi pentru cei care pleacă în vacanță, în această perioadă:
• Recomandări pentru tineri: Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute! Nu legați prietenii cu persoanele care manifestă un comportament deviant! Aveți grijă de bunurile dumneavoastră când călătoriți cu mijloacele de transport în comun! Nu provocați și nu participați la scandaluri, bătăi, amenințări, jigniri!
• Locuința e în siguranță? Încuiați ușa, chiar dacă sunteți acasă! Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte sau locuință, mai ales al celora care pretind că sunt reprezentanți ai unor societăți, dacă nu vă prezintă o legitimație! Nu faceți publică pe rețelele de socializare plecarea dumneavoastră de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp!
• Atenție la genți și la buzunare!: Nu păstrați banii sau telefonul în buzunarele exterioare ale vestimentației! Poziționați geanta sau borseta în fața dumneavoastră! Nu țineți niciodată portofelul sau geanta în coșurile sau plasele de cumpărături! Nu luați sume mari de bani la dumneavoastră! Când mergeți la cumpărături, manevrați banii în interiorul genții!
• Protejați mașina: Nu lăsați bani/ bunuri de valoare în maşină, la vedere, chiar dacă lipsiți puțin timp! Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi doar câteva minute!
• Alcoolul în exces, risc crescut de tragedii: Nu lăsaţi alcoolul să vă strice sărbătorile, evitaţi excesul! Se nasc foarte uşor conflicte și puteţi deveni mult mai uşor victima diverselor infrac­ţiuni sau a accidentelor!