Ieri, Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 10 – 23 aprilie, potrivit Hotnews. Vremea va fi oscilantă în majoritatea zonelor țării, pe parcursul acestei săptămâni, dar de săptămâna următoare temperaturile vor crește până la 21 de grade. De sâmbătă, probabilitatea de ploi va fi mare în mai multe zone.
În Muntenia, în prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18…19 grade. Minimele termice vor avea medii cuprinse între 4 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în primele zile ale intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, dar și după data de 17 aprilie.
La munte, în prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele termice, în medie, se vor situa între -3 și 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de creștere ușoară, cu medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantități de precipitații mai însemnate și din nou după data de 17 aprilie.