Tricolorul Breaza – CS Câmpina 4-0

După o săptămână agitată pentru echipa gazdă, Tricolorul Breaza, care a rămas fără antrenor principal exact înaintea derbiului Ligii A, ”planetele s-au aliniat” la timp și formația mai sus amintită a câștigat, fără dubii, întâlnirea cu CS Câmpina, care putea fi considerată, la un moment dat, ”potențială urmăritoare” în cursa pentru primul loc.
A fost o diferență clară, scor final 4-0, în fața a 300-400 de spectatori, pe stadionul «Eugen Șoriceanu», gazdele câștigând de o manieră categorică, „renunțarea” lui Costin Plăvache fiind suplinită cu brio de Marius Vișan și Laurențiu Urdea, pe banca tehnică.
Tricolorul a deschia scorul în minutul 23, prin Costin Anghel, cel care a profitat de o respingere greșită a goalkeeperului câmpinean, apoi, 5 minute mai târziu, Duricu îl găsește cu o pasă filtrantă pe Cristi Negotei, care își încheie cursa perfectă cu un șut cu stângul în plasa porții adverse, pentru 2-0, la pauză.

Repriza a doua, desfașurată pe aproximativ aceleași coordonate, îl pune din nou în evidență pe Negotei, care, în minutul 68, recuperează o minge în jumătatea adversă și trage, de la 17 metri, direct in vinclul porții lui Antal, realizând dubla. Oaspeților le e refuzat golul de onoare în minutul 80, când jucătorii echipei gazdă resping în două rânduri de pe linia porții, iar ”ultimul cuvânt” îl are Daniel Dumitru, în minutul 83, care face 4-0 cu un șut imparabil.
Pentru gazde urmează un alt test interesant, cel cu Petrolul 95, teoretic un alt derbi ”pe ­hârtie”.

Au evoluat echipele:
Tricolorul Breaza: Neacșu (86 Negreanu) – Prodan, O. Gheorghe, Anghel, Mușea, Roșu (71 Ștefănoiu), Duricu (cpt), Dogaru (54 Popa), Dumitru, Catană (86 Nedelcu), Negotei (70 Dumitrache). Antrenor: Laurențiu Urdea
CS Câmpina: Antal – Coman, Merluță, Năstase, Nichifor (87 Diaconu), Bej, Cl. Dumitrescu (71 Duță), Botoșneanu (78 A. Marin), Petrescu, Badea, Dedu. Antrenor: Claudiu Dumitrescu
Cartonașe galbene: Dumitru 44, Mușea 89 / Coman 51, Bej 58, Nichifor 60, Petrescu 81
Arbitri: Andrei Moroiță – Bogdan Ciocoiu, Ștefan Niculae. Observator: Viorel Badea.

Iată rezultatele complete ale rundei, ­clasamentul și programul etapei viitoare:
CSO Băicoi – CS Strejnic 3-0
Tricolorul Breaza – CS Câmpina 4-0
CS Brazi – Teleajen Văleni 3-3
AFC Brebu – CS Cornu 1-2
Voința Vărbilău – Avântul Măneciu 1-2
CS Mănești – FC Bănești 5-0
Unirea Urlați – CSO Boldești 1-1
Triumf Poiana Câmpina – Atletic Ploiești 2-1
CSC Berceni – Petrolul 95 Ploiești 1-5

Etapa viitoare, a 23-a, 7-9 aprilie
CS Cornu – CSO Boldești
Unirea Urlați – CS Brazi
Teleajen Văleni – CSO Băicoi
Atletic PLoiești – AFC Brebu
FC Bănești – Voința Vărbilău
Avântul Măneciu – Triumf Poiana Câmpina
CS Câmpina – CS Mănești
Petrolul 95 Ploiești – Tricolorul Breaza
CS Strejnic – CSC Berceni

Debutanţi la … 13 ani!

La nivelul arbitrajului prahovean s-a consemnat o nouă premieră, doi copii, de nici 14 ani, debutând la seniori, la meciul dintre Genessis Filipeștii de Pădure și CS Mănești 2013 Băltița! Astfel, centralul Stoicescu Ciprian (unul dintre arbitrii experimentați) a avut ca asistenți doi copii de nici 14 ani, Manta George și Năstase Mario – acesta din urmă fiul arbitrei Alina Năstase, care oficiază în Liga A! Alături de observatorul Ciprian Gheorghe, cei 3 au dus cu bine meciul la final, gazdele impunându-se cu 1-0!

Start la … Juniorii G!

Asociația Județeană de Fotbal Prahova susține dezvoltarea fobalistică armonioasă a copiilor, de la vârste fragede, săptămâna trecută, la Valea Călugărească desfășurându-se primul turneu destinat generației jucătorilor născuți în 2015-2016, cea mai tânără întrecere a județului nostru! Initiat în două serii de mini – campionate atât pentru copii născuți 2013-2014 (juniorii F vor debuta la mijlocul acestei luni), cât și pentru 2015-2016 (Sala de Sport din Valea Călugărească a găzduit prima etapa din mini-campionat, seria I, cu multă lume în tribună, atmosferă caldă, emoții și speranțe) , acest nou segment competițional este o premieră demnă de laudă! CS Valea Călugărească, Șoimii Ciorani, Juniorul 83 Ploiești și Știința Albești au fost primele echipe participante la acest nivel juvenil.