George Marin

Liderul de puțini contestat al Ligii A Prahova poate să înceapă pregătirea barajului pentru promovare în Liga 3, programul viitor oferindu-i prea puțini adversari care să îi conteste superioritatea. Așadar, putem spune că Tricolorul deja a început forcingul de final al acestei ediții de campionat, după ce a trecut de CS Câmpina (etapa trecută) și de Petrolul 95 Ploiești, în meciul de vineri după-amiază. Dacă tot amintim de forcing, trebuie spus de la bun început că, în ciuda faptului că două goluri au apărut spre finalul meciului, Tricolorul nu a avut niciun fel de forcing, ci doar a speculat spațiile lăsate libere de elevii lui Chiru în încercarea lor de a egala. Ei ­încercau să recupereze handicapul, mai ales că Breaza rămăsese în zece jucători pentru fault în situație cu potențial de gol asupra lui Alexandru Chiriță (min. 49). În aceeași măsură, brezenii au beneficiat de poziționări nepotrivite ale apărării adverse, generate de lipsa potenței fizice (spre final) și de lipsa unor ­titulari. Nici Tricolorul nu a impresionat în prima parte, mai ales la unele faze fixe pe care le-a jucat … dezorganizat, dar s-a apărat bine în 1-4-4-1 în toată partea secundă și a speculat ceea ce era de speculat. Nu este mai puțin adevărat că jocul ar fi putut lua altă turnură dacă Brencu nu ar fi reluat, cu capul, în transversală, centrarea primită de la Dragoș Dumitru, din dreapta (min.77), ori dacă același Dragoș Dumitru ar fi șutat în loc să se lase să cadă în careu nădăjduind în obținerea unei lovituri de pedeapsă (min. 79).
Dacă tot am început povestea meciului cu dezvăluirea finalului, am făcut-o pentru că acolo a fost crema care a îndulcit mai puțin spectaculoasa primă parte, totuși cât de cât agreabilă deși a fost condimentată de doar câte o singură ocazie pentru fiecare dintre combatante, cei care au refuzat golul fiind cei doi portari, care au salvat în corner. Alexandru Chiriță a încercat să valorifice o combinație Dragoș Dumitru – Brencu (min. 17), în timp ce și lui Negotei, pătruns frontal după ce a fost beneficiarul unei fericite devieri, i-a fost deturnat șutul trimis de la 14 metri de poartă (min. 24).
O notă specială pentru arbitrul Dicu – asistat bine de ajutoarele sale – care nu numai că a asigurat cursivitatea meciului, ci a fost mereu aproape de fază. Și nu greșesc când spun că a alergat mai mult decât vreo câțiva jucători. Vorbesc de cei mai tineri…
Golurile:
0-1: Catană a scăpat singur, frontal, a driblat portarul și a marcat.
0-2: O încercare de cen trare a ploieștenilor trimisă în primul adversar s-a transformat într-un contraatac purtat nu prea vivace de Dumitrache, care și-a potrivit mingea pentru șut în fața unei apărări amorțite.
0-3: Costin Ioniță a ajuns în careu, în ușor lateral dreapta, și a marcat cu un șut de pe la 12 metri.

Petrolul 95 Ploiești – CSO Tricolorul Breaza 0-3 (0-1)
Teren: Sala Sporturilor. Spectatori: 70.
Au marcat: Catană (43), Dumitrache (83), C. Ioniță (90+2).
Petrolul 95: Mînzicu – Lungu (46 Dima), Trifan, Ghiță (46 Fl. Nicolae) – Brencu, Bălan (78 Cr. Nica), Dudu, Moise – Dr. Dumitru, Al. Chiriță (cpt.). Rezerve neutilizate: M. Dumitru – Udrea, Cristea, Soare. Antrenor: Daniel Chiriță.
Tricolorul: Neacșu – Musea (78 C. Ioniță), Anghel, Ov. Gheorghe (cpt.), Prodan – Al. Popa – D. Dumitru (90+3 Burlacu), Ștefănoiu (51 Duricu), Catană, Roșu (72 Tone) – Negotei (66 Dumitrache). Rezervă neutilizată: Negreanu. Antrenor: Marius Vișan.
Avertismente: Moise (32), Bălan (75) / Roșu (7), Dr. Dumitru (41).
Eliminare: – / Anghel (49).
Arbitri: Mădălin Dicu – Alexandru Cîrstea, Iulian Bălănescu.
Observator AJF: Ionuț Borcan.
Jucătorul meciului: Catană.