Programul ”Sportul pentru toți”, care finanţează infrastructura sportivă în școli și licee, ajunge pentru prima dată în Prahova. Prin intermediul acestui program se acordă finanţări nerambursabile unităților de învăţământ care propun proiecte de reamenajare şi îmbunătăţire a facilităţilor sportive. Programul este finanţat de Decathlon România şi implementat local de Fundaţia Comunitară Prahova, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Valoarea totală a fondului de finanţare pentru anul 2023 se ridică la 200.000 de lei, prin care vor putea fi susținute două sau trei proiecte.
Programul ”Sportul pentru toţi” se adresează şcolilor gimnaziale sau liceelor cu peste 500 de elevi care au nevoie de renovarea sau reamenajarea terenurilor sau sălilor de sport.
”Sportul în școli este un subiect încă prea puțin luat în considerare. Nu avem suficienți profesori, iar infrastructura sportivă este veche de cele mai multe ori. Or un teren de sport renovat și dotat cu echipament sportiv este un pas important în dezvoltarea oricărui copil. Noi, la Fundația Comunitară Prahova am investit în ultimii ani în programe educaționale județene și ne bucurăm că anul acesta putem susține alături de Decathlon România și proiecte dedicate infrastructurii sportive. Astfel, toate programele pe care le gestionăm se completează reciproc și putem contribui semnificativ la educația copiilor prahoveni”, spune Bianca Dăniță, coordonator de programe, Fundaţia Comunitară Prahova.
Termenul limită de depunere a propunerii de proiect este 7 mai 2023, iar proiectele câştigătoare vor fi anunţate la finalul lunii mai 2023.
Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecţie, formularele de aplicaţie sunt disponibile pe site-ul programului: https://www.fundatiacomunitaraprahova.ro/sportul-pentru-toti/