„Sunt fericită întotdeauna când merg la Sinaia! Indiferent de anotimp, acest oraş de munte are un farmec aparte! Locuri încântătoare, pline de istorie şi de parfumul epocilor trecute, locuri ce te duc cu gândul la vacanţă, chiar dacă eşti la muncă, oameni calzi şi primitori, optimişti, veseli şi mereu în formă!
Dar, mai ales, mereu: donatori de sânge, care răspund mereu <<Prezent!>> când e nevoie!
Mulţumesc jandarmilor de la Centrul Montan Sinaia pentru sprijinul acordat şi sângele donat! Mulţumim echipei organizatoare pentru tot efortul! Bravo băieţi! Să fiţi sănătoşi!”.
Cuvintele de mai sus au fost postate de către directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti, medicul Georgeta Hanganu, pe pagina de Facebook a instituţiei. Iar contextul a fost acela că, potrivit unui comunicat al Centrului Montan Sinaia, „jandarmii montani sunt implicaţi în campania <<Donează sânge! Salvează o viaţă!>>.
Lipsa de sânge din spitale continuă să fie o problemă importantă a sistemului medical. Pentru că uneori un simplu gest face diferenţa dintre viaţă şi moarte, înţelegem nevoia de a dona sânge. Astfel, de ani buni, câte o picătură de sânge bleu-jandarm ajunge în transfuziile zilnice ale spitalelor”.
(Foto-Centrul Montan Sinaia)