V. Stoica

Baza 2 Logistică Valahia organizează, la finalul acestei săptămâni, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre (23 aprilie), un eveniment deosebit chiar în centrul municipiului Ploiești: expoziție de tehnică, echipament și armament, machete, fanfara militară, ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, elemente de alpinism, metode militare de preparare a hranei ”și mulți, mulți militari ce vă vor sta la dispoziție pentru a vă oferi puțin din atmosfera noastră cazonă”.
Dacă sunteți atrași de uniforma militară, sunteți așteptați de militari vineri și sâmbătă, la Palatul Culturii din Ploiești!
”Vineri, 21 aprilie, în intervalul orar 10.00-18.00 și sâmbătă, 22 aprilie, în intervalul orar 10.00-16.00, vă așteptăm pentru a vă arăta cât de extra sunt tereștrii! Și asta nu este tot: după terminarea evenimentului, se vor decerna premiile a două concursuri, iar locul I reprezintă participarea ca invitat special la o activitate de instruire a militarilor noștri (locație surpriză)”, transmit organizatorii.
Primul concurs este de fotografie, în care participanții trebuie să se fotografieze cu un militar sau echipați cu o uniformă apropiată cu cea oficială a celor din forțele terestre române, să posteze această poză (sau roagă un adult să o facă), în grupul special destinat acestui eveniment de la acest link: https://www.facebook.com/groups/245931554460910/.
Concursul este destinat tuturor categoriilor de vârstă, iar fotografiile se vor putea încărca până pe data de 22 aprilie, ora 24.00, fiind acceptate și poze de la eveniment!
Jurizarea va avea loc în data de 28 aprilie, iar câștigătorii vor fi posesorii primelor trei fotografii cu cele mai multe like-uri de pe grup. Câștigătorul Premiului I va putea participa la o activitate de instruire cu militarii Bazei 2 Logistică, plachetă cu stema oficială a Forțelor Terestre Române, diplomă.
Premiile II și III: diplomă și plachetă cu stema oficială a Forțelor Terestre Române.
Al doilea concurs constă în compunere și imaginație: pe maximum două pagini o scurtă descriere cu tematica: ”O zi ca militar”. Pe baza informațiilor avute sau a imaginației proprii, trebuie descrisă o zi a unui militar de la deșteptare până la stingere. Concursul este destinat copiilor și adolescenților cu vârstele între 8 și 18 ani. Scrisorile se vor putea introduce în urna special destinată pentru acest concurs, ce o veți putea întâlni la locația evenimentului, iar câștigătorul va fi anunțat până pe data de 28 aprilie. Scrisorile vor fi citite de către o comisie a Bazei 2 Logistică, iar câștigătorii vor fi recompensați astfel: Premiul I: participarea la o activitate de instruire cu militarii Bazei 2 Logistică, plachetă cu stema oficială a Forțelor Terestre Române, diplomă. Premiile II și III: diplomă și plachetă cu stema oficială a Forțelor Terestre Române.