• În Prahova au fost efectuate opt percheziţii domiciliare

În perioada 9-22 iunie, polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat zeci de percheziţii pentru destructurarare grupurilor infracţionale specializate în trafic şi consum ilicit de droguri.
În acest context, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, „au fost indisponibilizate aproximativ 120 de kilograme de canabis, 727 de grame de cocaină, 24 de grame de heroină, un kilogram de droguri sintetice, 3,2 kilograme de alte substanțe cu efect psihoactiv, 45 de grindere, 34 de cântare de precizie etc.“.
Cu referire la Prahova, este amintită acţiunea din data de 14 iunie, când poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat opt percheziţii pentru documentarea unei cauze penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. În această speță s-a reținut că, „în perioada august 2022 până în prezent, bănuiții ar fi cultivat și comercializat, în mod repetat, droguri de risc și ar fi deținut droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept (canabis). După recoltare, drogurile ar fi fost comercializate către consumatori din judeţul Prahova. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 700 de grame de canabis, două culturi outdoor cu 86 de plante de canabis (cu dimensiuni între 10 și 100 cm), 125 de semințe de canabis, 6.700 de lei, 6 telefoane mobile, patru cântare, cinci grindere și două pistoale neletale supuse autorizării».