V. S.
Accesarea fondurilor europene, prin Programul Operațional Regional sau, mai nou, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, este soluția pentru dezvoltarea localităților prahovene. Primarul social-democrat al orașului Boldești-Scăeni, Constantin Bucuroiu (foto), și echipa sa de profesioniști în accesarea fondurilor europene au reușit să obțină finanțări de aproape 73,4 milioane de lei pentru obiective de investiții locale.
Astfel, primarul Constantin Bucuroiu a semnat cinci contracte de finanțare care au o componentă de finanțare din fonduri europene nerambursabile, în cadrul proiectului major care vizează îmbunătăţirea serviciilor educaţionale, cultural-recreative şi a spaţiilor publice urbane din oraşul Boldeşti-Scăeni, proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa 13 în valoare totală de 25.658.335,14 lei. În cadrul acestuia, sunt finalizate sau aflate în derulare construirea şi dotarea a opt săli de clasă și spaţiu de servit masa la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, construirea unui centru multifuncţional cultural-educaţional Boldeşti-Scăeni (fostul Club Boldeşti), construire trotuar şi pistă pentru biciclişti pe şoseaua Ploieşti-Văleni (DN 1A), în Boldești-Scăeni, construire trotuar pe Strada Monumentului și modernizare Strada Liceului, din localitate.
Alte patru contracte sunt finanțate prin PNRR – Componenta 10-Fondul Local pentru realizarea obiectivelor de investiții. Este vorba despre serviciile de actualizare a Planului Urbanistic General al orașului Boldești-Scăeni și a Regulamentului Local de Urbanism aferent, în valoare de 1.294.011,88 lei, proiect în derulare; asigurarea de sisteme TIC (Tehnologia Informației și Comunicării) în orașul Boldești-Scăeni, județul Prahova, un proiect în valoare de 2.856.000,00 lei, aflat, de asemnea, în derulare. Tot în derulare este proiectul care vizează creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirea Sediului Primăriei oraşului Boldeşti-Scăeni, în valoare de 3.618.846,11 lei. Un al patrulea proiect este eficientizarea energetică a clădirii Liceului tehnologic Teodor Diamant, a cărui valoare ajunge la 2.796.615,41 lei, proiect aflat în analiză.
Fondurile europene nerambursabile, din diferite surse, sunt varianta la îndemâna autorităților publice locale pentru a moderniza localitățile și a aduce un plus de confort comunităților locale.